Aur, argint, record mondial și record olimpic pentru români la Jocurile Olimpice!

Aur, argint, record mondial și record olimpic pentru sportivii români în ziua 5 a Jocurilor Olimpice de la Tokyo! Plus alte calificări în finale.

aur
Capturi foto: Pagina de facebook FR Canotaj

Tricolorii au obținut o medalie de aur, una de argint și au stabilit un record mondial și unul olimpic în ziua 5 a Jocurilor Olimpice. Mai jos sunt prezentate rezultatele acestora și, de asemenea, programul competițiilor la care participă reprezentanții noștri mâine, 29 iulie, la Tokyo.

Canotaj

Campioanele europene Ancuța Bodnar și Simona Radiș au cucerit medalia de aur în proba de dublu vâsle feminin. Pe locul doi, la peste trei secunde în spate, s-a clasat Noua Zeelandă, iar poziția a treia a fost ocupată de Olanda.

Româncele au înregistrat un timp de 6:41.03 și au stabilit astfel un nou record olimpic. Precedenta performanță aparținea Marii Britanii (6:44.33) și data de la Jocurile Olimpice din Londra (2012).

Este primul titlu olimpic pentru România la canotaj după o așteptare de 13 ani.

În proba de patru rame fără cârmaci la masculin, Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Cosmin Pascari au câștigat medaliile de argint. Canotorii noștri au fost cronometrați cu timpul de 5:43.13, la sub patru zecimi de secundă în spatele titlului olimpic, cucerit de Australia, cu 5:42.76. Pe treapta a treia a podiumului a urcat echipajul din Italia (5:43.60).

Este prima medalie obținută de România la canotaj în probele masculine după 29 de ani!

Fetele de la 8+1, timp excelent!

Echipajul feminin de 8+1 al României, alcătuit din Maria Rusu, Viviana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Denisa Tîlvescu și Daniela Druncea, a câștigat proba de recalificări și a stabilit un nou record mondial. Canotoarele române au terminat cursa cu un timp de 5:52.99. Precedenta performanță aparținea Statelor Unite (5:55.50) și data din 2006. Finala acestei probe va avea loc vineri, 30 iulie, de la ora 4:05.

Vezi și:   David Popovici, medalie de aur și nou record mondial de juniori la 100 m liber! VIDEO

În finala B a probei de dublu vâsle masculin, Ioan Prundeanu și Florin Enache au încheiat cursa pe locul trei (locul nouă la general).

Echipajul feminin de patru rame, alcătuit din Mădălina Hegheș, Roxana Anghel, Elena Logofătu și Cristina Popescu, a obținut locul trei (locul nouă la general) în finala B.

La dublu vâsle feminin categorie ușoară, Ionela Cozmiuc și Gianina Beleagă au obținut locul trei în semifinale, cu timpul de 6:42.07, și s-au calificat în utlimul act, care se va desfășura mâine, 29 iulie, de la ora 4:10.

Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă, componenții echipajului de dublu rame masculin, au câștigat semifinala, cu timpul de 6:13.51, și au obținut calificarea în ultimul act, care va avea loc mâine, 29 iulie, de la ora 3:18.

În semifinalele probei de dublu rame feminin, Adriana Ailincăi și Iuliana Buhuș s-au clasat pe locul patru și au ratat calificarea în finală.

Echipajul de 8+1 masculin, format din Alexandru Chioseaua, Florin Lehaci, Constantin Radu, Sergiu Bejan, Vlad Aicoboae, Constantin Adam, Florin Fîntînariu, Ciprian Huc și Adrian Munteanu, a terminat pe locul cinci în recalificări și nu a obținut biletele pentru finală.

Înot

David Popovici a acces în finala probei de 100 m liber, după ce a avut al cincilea timp din semifinale, 47.72. Ultimul act se va disputa mâine, 29 iulie, de la ora 5:37.

Participanți în finala probei masculine de 100 m liber

  1. Klement Kolesnikov (Rusia) – 47.11
  2. Caeleb Dressel (Statele Unite) – 47.23
  3. Alessandro Miressi (Italia) – 47.52
  4. Hwang Sunwoo (Coreea de Sud) – 47.56
  5. David Popovici (România) – 47.72
  6. Kyle Chalmers (Australia) – 47.80
  7. Nandor Nemeth (Ungaria) – 47.81
  8. Maxime Grousset (Franța) – 47.82
Vezi și:   Turul României la ciclism, ediția 54, ghidat de câteva monumente istorice

În seriile probei similare feminine, Bianca Costea a terminat pe locul 35 la general și a ratat calificarea în semifinale. Înotăroarea noastră a fost cronometrată cu timpul de 56.35.

În seriile probei de 200 m spate, Robert Glință a terminat pe locul 26 la general, cu un timp de 1:59.18, și a ratat calificarea în semifinale.

Box

La categoria 54-57 kg, Maria Nechita a pierdut la puncte, cu scorul de 2-3, meciul din sferturile competiției, în fața niponei Sena Irie. În urmă cu două zile, pugilista noastră devenise prima româncă din istorie care câștigă un meci de box la Jocurile Olimpice, după victoria cu somaleza Ramla Ali (5-0).

Fotbal

Naționala masculină a terminat la egalitate (0-0) ultimul meci din grupa B, cu selecționata Noii Zeelande. În cealaltă partidă, Coreea de Sud a trecut categoric, scor 6-0, de Honduras. România termină pe locul trei în grupă, la egalitate de puncte (4p) cu Noua Zeelandă, dar cu golaveraj inferior (-3) față de cel al adversarilor de astăzi (0). Coreea de Sud este liderul grupei (6p), în timp ce Honduras se află la coada clasamentului (3p).

Tir cu arcul

Mădălina Amăistroaie a pierdut meciul din primul tur, scor 2-6, cu chinezoaica Xiaoqing Long.

Programul sportivilor români la Jocurile Olimpice – Ziua 6, 29 iulie

2:40 – CANOTAJ – Finala B – Dublu rame feminin (Adriana Ailincăi și Iuliana Buhuș)

3:18 – CANOTAJ – Finala A – Dublu rame masculin (Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă)

4:10 – CANOTAJ – Finala A – Dublu vâsle feminin categorie ușoară (Ionela Cozmiuc și Gianina Beleagă)

5:37 – ÎNOT – Finală – David Popovici (100 m liber)

13:49 – ÎNOT – Calificări – Daniel Martin (100 m fluture).

 

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...