O nouă medalie de argint pentru România la Jocurile Olimpice!

O nouă medalie de argint pentru România la Jocurile Olimpice! Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă s-au clasat pe locul 2 în finala probei de canotaj, dublu rame masculin.

o noua medalie
Credit foto: Pagina de facebook FR Canotaj

Românii noștri au fost cronometrați cu timpul de 6:16.58, la peste trei secunde în fața locului trei. Aurul a fost cucerit de Croația (6:15.29), iar podiumul a fost completat de Danemarca (6:19.88).

Este a doua medalie pentru canotajul românesc la masculin din ultimii 29 de ani, după cea cucerită în ziua precedentă a JO de la Tokyo de Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Cosmin Pascari, la patru rame fără cârmaci.

Mai jos sunt prezentate celelalte rezultatele ale românilor și, de asemenea, programul competițiilor la care participă reprezentanții noștri mâine, 30 iulie, la Tokyo.

Canotaj

În proba de dublu rame feminin, Adriana Ailincăi și Iuliana Buhuș au terminat pe locul trei (9 la general) în finala B (de clasament), cu un timp de 7:01.02.

În finala probei de dublu vâsle feminin categorie ușoară, Ionela Cozmiuc și Gianina Beleagă au încheiat cursa pe ultima poziție (șase), cu timpul de 6:49.40, la sub două secunde față de prima clasată, Italia (6:47.54). Între locul unu și cinci a fost o diferență de o secundă. Podiumul a fost completat de Franța (6:47.68) și Olanda (6:48.03).

Înot

David Popovici a terminat pe locul șapte în finala probei de 100 m liber, fiind cronometrat cu timpul de 48.04. Americanul Caeleb Dressel a cucerit aurul în această cursă de la Tokyo, stabilind un nou record olimpic (47.02). Australianul Kyle Chalmers s-a poziționat pe locul secund (47.08), iar rusul Kliment Kolesnikov a urcat pe treapta a treia a podiumului (47.44).

Vezi și:   Ce ar fi fost dacă... Poate că am fi fost campioni mondiali!

În calificările pentru proba de 100 m fluture, Daniel Martin a încheiat pe utlimul loc în seria sa, cu un timp de 55.09, la aproape trei secunde în spatele câștigătorului Tomoe Hvas (52.22), și a ratat accederea în următorul act.

Programul sportivilor români la Jocurile Olimpice – Ziua 7, 30 iulie

3:45 ATLETISM – Calificări, Aruncarea discului – Alexandru Firfirică.

4:05 CANOTAJ – Finala A, 8+1 feminin (Maria Rusu, Viviana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Denisa Tîlvescu și Daniela Druncea).

5:00-8:30 (încă nestabilită ora exactă) JUDO, Primul tur – Categoria +100 kg – Vlăduț Simionescu – Omar Ali.

13:12 ÎNOT – Calificări, 50 m liber – David Popovici.

13:36 ÎNOT – Calificări, 50 m liber – Bianca Costea.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...