Arbitrii de la Mondialul Cluburilor vor purta camere video: imagini inedite pentru fani

Arbitrii de la Mondialul Cluburilor vor purta camere video. FIFA a anunțat o inovație majoră în arbitraj pentru ediția extinsă a Campionatului Mondial al Cluburilor, care se va desfășura în Statele Unite, între 14 iunie și 13 iulie 2025.

Arbitrii competiției vor purta camere video corporale, oferind fanilor o altă perspectivă asupra jocului – vom vedea fazele de joc direct din teren.

„Este o oportunitate de a oferi o experiență vizuală complet nouă, dintr-un unghi pe care suporterii nu l-au mai avut până acum”, a declarat Pierluigi Collina, președintele Comisiei de Arbitraj a FIFA. El a subliniat că această tehnologie nu are doar un rol de divertisment, ci și unul educațional, fiind extrem de utilă pentru pregătirea și evaluarea arbitrilor în viitor .

Pentru această ediție istorică, FIFA a convocat 117 oficiali de joc: 35 de arbitri centrali, 58 de arbitri asistenți și 24 pentru sistemul VAR, reprezentând 41 de țări de pe toate continentele. Totuși, România nu are niciun reprezentant printre aceștia.

Corner pentru trageri de timp!

În plus, FIFA introduce o nouă regulă privind întârzierea jocului de către portari. Dacă aceștia țin mingea mai mult de opt secunde, adversarii vor beneficia de un corner, în loc de o simplă lovitură liberă indirectă – o modificare menită să încurajeze ritmul alert al meciurilor.

Ediția din 2025, prima în format extins cu 32 de echipe, marchează o etapă crucială în modernizarea arbitrajului, aducând suporterii în interiorul spectacolului  fotbalistic. Inovațiile propuse duc la o transparență sporită, printr-o implicare vizuală care redefinește experiența fotbalului la cel mai înalt nivel.

Sursa foto: Jurnalul Național & Contacto

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...