Brânzică de calitate – aur pentru România

Izvorul medaliilor curge… România a obţinut trei medalii la scrimă! Ana Maria Brânză ne-a adus aurul, Simona Gherman a cucerit bronzul, iar Tiberiu Dolniceanu a luat argintul! Adevărata surpriză vine din partea Danielei Hondiu care a luat bronz la sambo!

Ana Maria Brânză - Aur - Baku 2015

Am săpat ce am săpat, am căutat comoara într-un spaţiu inedit al oraşului Baku şi am găsit-o în sfârşit! 147 de sportivi, 77 de antrenori şi 11 zile– formula sacră a cuceririi primei medalii de aur! Brânzică, Ana Maria Brânză, a triumfat şi ne-a adus cea mai preţioasă medalie exact când am avut nevoie!

România a fost întotdeauna recunoscută pentru Brânza de calitate. Ce gusturi bune! Nici de această dată nu ne-a dezamăgit fata noastră de aur. Ne-a readus pe culmile gloriei. Ana Maria Brânză a câştigat medalia de aur în proba feminină individuală de spadă, după ce a învins-o cu 15-11 pe rusoaica Yana Zvereva. Acesta este primul aur cucerit de România la Baku, după ce zilele trecute anuntam primele medalii. 

Ar fi fost o imagine tristă daca am fi văzut-o doar pe Ana Maria pe treptele câştigătoare. Adevărata satisfacţie a unei competiţii este să vezi mai mulţi participanţi ai ţării tale pe acelaşi podium! Spadasina Simona Gherman a ocupat poziţia a treia în competiţia din Azerbaidjan. Ea a fost învinsă în semifinalele de la Baku de Iana Zvereva cu 15-8. Până acolo, trecuse în primul tur de Avițal Marinuk din Israel cu 15-9, apoi de Olga Kocevna cu 15-9, iar în sferturi de finală de Giulia Rizzi cu 15-10. Aşadar, bronz pentru România!

Se spune că sabia îţi antrenează cel mai bine adrenalina, conducând-o spre toate colţurile corpului uman. Mişcările rapide şi tăioase ale dinamovistului Tiberiu Dolniceanu au acaparat medalia de argint. Din păcate, în finală, românul a fost învins de Andryi Yagodka (Ucraina), scor 10-15.

Dar călătoria spadasină nu se opreşte aici! Emoţiile şi speranţele obţinerii unor noi medalii sunt vii şi ard mai puternic ca niciodată! Vineri urmează confruntările pe echipe.
Norocul şi-l mai face omul şi cu mâna lui! Surpriza de proporţii a venit de unde nu ne aşteptam, dintr-un sport mai puţin cunoscut. Daniela Hondiu  a adus bronz în proba de sambo 60 de kilograme, învingând-o pe Jimenez Lopez. Legitimată la CS Farul Constanța, Daniela a cucerit anul trecut medalia de bronz la Europenele de la Bucureşti şi aurul la Mondialele de la Tokyo.

Aşteptarea este grea, însă roadele sunt dulci. 11 zile am stat în suspans, tânjind la medalia- regină.
Mulţumim, Ana Maria Brânză pentru aurul cucerit!
Felicitări şi celorlalţi români pentru medalii! Povestea continuă, aşteptăm noi medalii!
Hai România!

Credit foto: baku2015.com

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...