60 de sportivi români, calificați la Jocurile Olimpice de la Tokyo

60 de sportivi români au obținut biletele pentru Tokyo, urmând ca, până pe 7 iunie, să mai sperăm la alte calificări. România va fi reprezentată la 14 discipline sportive.

60 de
FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Cei mai mulți sportivi îi dau canotajul și fotbalul, câte 18. Urmează atletismul și baschetul, cu câte 5 (Florentina Iuşco și Alina Rotaru – săritura în lungime, Claudia Bobocea (1.500 m), Daniela Stanciu – săritura în înălţime, Alin Firfirică – aruncarea discului, în timp ce rchipa feminină de baschet 3×3 are 4 sportivi

România mai are calificați sportivi la următoarele discipline: box, 1 sportiv (Cosmin-Petre Gîrleanu, la categoria 52 kg), ciclism, 2 sportivi (Vlad Dascălu – mountain bike și încă un loc la ciclism pe șosea), gimnastică artistică, 2 sportivi (Maria Holbură – individual compus, Marian Drăgulescu – sărituri), înot, 2 sportivi (Robert Glinţă și Daniel Martin, ambii la 100 m spate), lupte, 1 sportiv (Alina Vuc, categoria 50 kg), kaiac-canoe, 2 sportivi (canoe dublu masculin, pe 1.000 m), scrimă, 1 sportiv (Ana Maria Popescu, spadă), tenis de masă, 3 sportivi (echipa feminină, formată din 3 jucătoare), tir sportiv, 1 sportiv (Laura Ilie, puşcă aer comprimat 10 m).

Vor fi mai mult de 60 de sportivi

De asemenea, la haltere, Loredana Toma, proaspăt campioană europeană, are cele mai mari șanse să prindă un bilet la Tokyo. Și canotajul poate să mai adauge încă o ambarcațiune, în urma etapei de Cupa Mondială de la Lucerna, din luna mai.

Să n-o uităm pe Simona Halep, care va fi și port-drapelul României la Jocurile Olimpice, apoi pe Horia Tecău și, posibil, pe Sorana Cîrstea și Irina Begu, dar la tenis nu au fost anunțați încă sportivii calificați. O poziție între primii 56 de jucători/jucătoare din lume la data de 7 iunie 2021 și participarea la un eveniment din Fed Cup în ultimii 4 ani sunt criteriile de calificare la JO.

Vezi și:   România debutează la Festivalul Olimpic al Tineretului European

Programate inițial în perioada 24 iulie – 9 august 2020, Jocurile Olimpice vor avea loc în această vară, în intervalul 23 iulie – 8 august.

Din păcate, încă există posibilitatea ca Jocurile Olimpice să fie anulate. O declarație făcută astăzi de un oficial japonez confirmă acest lucru, mai ales că numărul cazurilor de Covid este în creștere. „Dacă pare imposibil să o mai facem, trebuie să ne oprim. Anularea este acum o opțiune„, a declarat Toshihiro Nikai, secretarul general al Partidului Liberal Democrat, citat de Mediafax.

 

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...