Tehnologie revoluționară la Campionatul Mondial de snooker

Campionatul Mondial de Snooker va începe sâmbătă, 15 aprilie, la Teatrul Crucible. La competiția supremă a acestui sport, așa cum a caracterizat-o Jimmy White, va fi introdusă o tehnologie revoluționară Viz Libero.

tehnologie revoluționară
Credit foto: thesun.co.uk

Această tehnologie va permite telespectatorilor să vadă cum ar trebui executată o lovitura pe masa cu postav, prin trasarea traiectoriei pe ecran, în timp ce sunt afișate distanțele parcurse și vitezele fiecărei bile jucate.

În plus, tehnologia „touch-screen” va permite experților de snooker ai Eurosport să repoziționeze bilele pe masa de joc, pentru analiză.

Eurosport are programate peste 135 de ore de transmisiuni pe Eurosport 1, Eurosport 2 si Eurosport Player, de-a lungul celor 17 zile ale competiției. „Numărul fanilor de snooker în Europa crește de la an la an”, a explicat Peter Hutton, CEO Eurosport.

În acest an, la start se vor afla 32 dintre cei mai buni jucatori ai lumii, printre care Ronnie O’Sullivan, de cinci ori campion mondial, „The Juddernaught” Judd Trump și actualul campion mondial Mark Selby.

„Pentru noi este competiția supremă. Jucătorii de tenis au turneele lor majore, Wimbledon trebuie să fie unul dintre ele, chiar dacă mai sunt trei turnee de Mare Șlem. Este precum „The Derby” în cursele pe hipodrom, precum Jocurile Olimpice pentru atletism – în sportul nostru este cel mai bun din ce-i mai bun. Meciuri mai lungi, jocuri mai lungi. Mai multe zile – peste 17. E un foarte mare turneu”, a declarat jucătorul Jimmy White, într-un interviu acordat Eurosport.

„Competiția aduce la start cei mai buni jucători. Poți începe mai slab, dar în final, fiind un meci cu durată mai mare, jucătorul mai bun câștigă. Oricine urmărește snooker-ul este atras de Campionatul Mondial. Întotdeauna acesta creează povești minunate. Întotdeauna e multă dramă în snooker, doar că, spre deosebire de alte sporturi unde poți să urli, să te exteriorizezi, aici trebuie să-ți controlezi emoțiile, și cred că publicul apreciază asta”, a mai spus White.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să-l susții pe SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- lasă un comentariu mai jos;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

Loading Facebook Comments ...

LĂSAȚI UN MESAJ