Ștafeta României, cu David Popovici, aur la Campionatele Europene de juniori

Ștafeta României, cu David Popovici în componență, a câștigat aurul la Campionatele Europene de juniori care se dispută la Otopeni între 5 și 10 iulie. În finală, tricolorii au terminat primii, după un finiș fabulos. 

stafeta
Captură: frnpm.ro

Compusă din David Popovici, Alexandru Constantinescu, Ştefan Cozma şi Patrick Sebastian Dinu, ștafeta de 4×100 m liber a României a cucerit medalia de aur cu timpul de 3:18.93, la numai 8 sutimi în fața ocupantei locului doi, Marea Britanie.

Plecat primul, David Popovici a obținut un avans de o secundă, apoi britanicii au preluat controlul, pentru ca, la ultimul schimb, Patrick Dinu să ajungă pe ultimii metri primul la finiș.

Echipa României câștigase seria a treia cu timpul de 3:19.36, obţinând şi cel mai bun timp dintre cele opt ştafete ajunse în finală.

David Popovici s-a mai calificat marți fără emoții și în finala la 200 m liber, cu al doilea timp, după ce a câştigat a doua semifinală cu 1:47,93, dar a fost devansat de italianul Lorenzo Galossi, care s-a impus în prima semifinală cu 1:47,73.

Ştafeta feminină de 4×100 m liber, alcătuită din Bianca Costea, Rebecca Aimee Diaconescu, Irina-Ana Preda și Anastasia Bako, a încheiat finala pe locul 5, cu timpul de 3:48.37, la aproape 3 secunde de podium.

 

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...