Mihaela Cambei, argint la Mondialele de haltere cu un nou record european

Mihaela Cambei, argint la Mondiale de haltere cu un nou record european. La Campionatele Mondiale de haltere de la Bogota, Columbia, sportiva româncă a terminat pe locul 2, la categoria olimpică 49 kg, stilul smuls, cu 90 de kilograme.

Credit foto: facebook.com/federatiaromanadehaltere

Sportiva legitimată la CSM Onești a stabilit cu această ocazie şi un nou record european la smuls, imediat după performanţa belgiencei Nina Sterckx (89 kg).

„Mihaela Cambei este vicecampioana mondială de seniori în limitele categoriei olimpice 49 Kg, stilul smuls, cu 90 kg. Felicitări Mihaela pentru aceasta prezentare de excepție”, a notat Federația Română de Haltere pe Facebook.

Pe primul loc la 49 kg, stilul smuls, s-a clasat Huihua Jiang (China), cu 93 kg, iar pe trei a terminat tot o sportivă din China, Zhihui Hou, cu 89 kg.

La stilul aruncat, Mihaela Cambei a avut o singură încercare reuşită, la 104 kg, terminând pe 8, după ce a ratat la 107 şi 108 kg.

Mihaela Cambei a punctat pentru calificarea la JO 2024

Acest rezultat va conta și pentru Jocurile Olimpice de vară 2024 de la Paris, Campionatele Mondiale Bogota 2022 reprezentând prima competiție care punctează pentru calificarea la JO.

În afara locului 2 ocupat la CM, Mihaela Cambei este medaliată cu bronz și la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires 2018.

România participă la Mondialele de haltere de la Bogota cu şase sportivi, patru la feminin şi doi la masculin.

 

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...