Interstar Sibiu, un proiect de succes din fotbalul juvenil

Interstar Sibiu este una dintre academiile de fotbal din topul prezentat de FRF care nu aparține unui club de seniori. Are o vechime de 15 ani, iar echipele sale de copii și junori între 6 și 18 ani se clasează frecvent pe primele locuri în competițiile organizate de FRF.

interstar sibiu
Credit foto: fcinterstar.ro

Federația Română de Fotbal a dat publicității topul academiilor de fotbal din România. Pentru calcularea punctajului s-a ținut cont de următoarele criterii:

1.Strategie și filozofie: 10,6%
2.Echipe și jucători: 12,1%
3.Staff tehnic: 19,4%
4.Staff Suport: 6,8%
5.Antrenamente și meciuri: 9,7%
6.Infrastructură și facilități: 20,8%
7.Rezultate: 20,6%

Primele trei academii de fotbal din țara noastră sunt:

  1. Viitorul – 91,5 puncte
  2. Universitatea Craiova – 77,1 puncte
  3. Dinamo – 74,5 puncte

Interesant este faptul că pe locul 23 (din 80) în ierarhia întocmită de FRF se află un club care are exclusiv grupe de copii și juniori: Interstar Sibiu.
Clubul a luat naștere în anul 2004, preluarea echipelor de juniori ale clubului Universitatea Sibiu.

„Interstar Sibiu s-a înființat din dorinţa de a vedea copiii simţindu-se bine pe terenul de sport şi de a se bucura de practicarea fotbalului într-o perioadă în care sportul juvenil se afla în impas”, ne-au spus explicat fondatorii.

De ce am ales să scriem despre acest club?

Pentru că, în 15 ani de activitate, ce au făcut oamenii de acolo este de toată lauda.

În primul rând, echipele Interstar au terminat constant pe locurile 1-4 în Liga Elite din zonă, la U15, U17 si U19. În al doilea rând, pentru că au reușit să găsească resurse pentru a se dezvolta, în contrast cu închiderea secției de fotbal juvenil a Universității Sibiu din lipsă de bani.

În prezent, clubul are 13 grupe de copii şi juniori pe categorii de vârstă cuprinse între 5 şi 18 ani, sub îndrumarea a 9 tineri antrenori de specialitate, licenţiaţi la FRF.

Intestar Sibiu este clubul de fotbal din judeţ cu cea mai mare vechime în ceea ce priveşte participarea în campionatul republican de juniori, cel mai puternic campionat de fotbal rezervat juniorilor la nivel naţional.

Interstar Sibiu are juniori care au ajuns și în străinătate, la Academia Arsenal Londra, Honved Budapesta, FC Dak 1904 (Slovacia), etc.

Copiii pot fi urmăriți și pe pagina de Facebook a clubului sau pe fcinterstar.ro.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...