Fără rival! David Popovici e campion european și la 200 m liber!

Fără rival! David Popovici a devenit campion european și la 200 m liber, cu nou record mondial de juniori. Sportivul român a confirmat statutul de mare favorit la Campionatele Europene de nataţie de la Roma, terminând cursa primul, cu timpul de 1:42,97.

fara rival
Credit foto: Pagina de facebook FRNPM

Cu acest timp, tânărul de 17 ani legitimat la CS Dinamo a cucerit lejer medalia de aur la CE, dar a stabilit și un nou record mondial de juniori, precum şi unul al competiţiei.

Popovici deţinea fosta performanţă la juniori (1:43,21), realizat pe 20 iunie, la Mondialele de seniori de la Budapesta, în timp ce fostul record al competiției aparținea din 21 mai 2021 rusului Martin Maliutin (1:44,79).

„Popovici a comis-o din nou. Încă un record, al doilea, al competiţiei, la Campionatele Europene de la Roma. El a încheiat cursa de 200 metri liber cu timpul de 1:42.97″, a scris Federația Europeană de Natație (LEN) după cursă.

„David Popovici a cucerit medalia de aur la 200 m liber și a stabilit trei noi recorduri ale probei! Fantastică seară pentru România! Fantastică seară pentru sportul din țara noastră! Fantastică seară pentru înotul românesc!”, a notat și Federația Română de Natație și Pentatlon Modern.

În finala probei de 200 m liber de la Roma, medalia de argint a revenit elveţianului Antonio Djakovic, cu 1:45,60, iar bronzul a fost adjudecat de austriacul Felix Auboeck, cu timpul de 1:45,89.

Fără rival! „Este singur pe planeta lui”

„Este singur pe planeta lui. Medaliat cu aur cu record mondial la 100 m liber, românul de 17 ani a dublat miza luni la 200 m liber. Nu a existat niciodată suspans în aceşti 200 de metri. În frunte după primele două viraje, a dat un adevărat spectacol în a doua parte a cursei, pentru a triumfa cu uşurinţă. Minunea din România devine al treilea cel mai rapid om din istorie”, a notat cotidianul L’Equipe.

Vezi și:   Tricolorii au luat 15 medalii la Balcaniada de tenis de masă!

În acest moment, doar germanul Paul Biedermann, recordmanul mondial, cu 1 minut şi 42 de secunde, şi americanul Michael Phelps (1.42.96) sunt înaintea românului.

La actuala ediție a Campionatelor Europene, David a mai cucerit medalia de aur și la 100 m liber, stabilind  și un nou record mondial, cu timpul de 46,86 secunde.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...