Care este cel mai profitabil sport pe care putem paria?

Adresându-le unor pariori această întrebare – Care este cel mai profitabil sport pe care putem paria? -, vei putea afla care sunt sporturile lor preferate, întrucât majoritatea celor abonați la risc preferă să mizeze în principal pe disciplina pe care o urmăresc cu cel mai mare interes, chiar dacă aceasta nu reprezintă neapărat cea mai profitabilă opțiune.

La nivel european, fotbalul este de departe cel mai pariat sport, însă asta nu înseamnă că sportul rege este și cel mai profitabil sport. De altfel, dacă vom studia mai multe profiluri de tipsteri din întreaga lume, selectând numai elitele, vom observa că majoritatea nu pariază pe fotbal – sau cel puțin nu ca sport principal.

Da, acest fapt verificabil este cât se poate de adevărat, și anume cei mai mulți dintre pariorii de top ai lumii nu mizează pe fotbal, ci pe alte sporturi, cum ar fi: baschet, tenis, curse de cai, baseball, crichet, handbal, volei și așa mai departe.

De ce evită anumiți pariori profesioniști fotbalul?

Dacă am spune că fotbalul este cel mai corupt sport și că un parior informat nu poate realiza profit pe termen lung din cauza meciurilor trucate, ne-am minți singuri. Chiar dacă există anumite organizații care monitorizează gradul de corupție din sport, nu avem certitudinea că acestea dețin adevărul absolut. Avem totuși alte câteva argumente pertinente pentru care fotbalul nu este sportul preferat de o parte dintre pariorii iscusiți…

Handicaperii spun că fotbalul este un sport greu de prezis prin prisma numărului mic de puncte care se înregistrează de obicei pe tabelele de marcaj. Principalii susținători ai acestei idei sunt, desigur, pariorii care se concentrează pe sporturile americane. În baschet, baseball, fotbal american și hochei, avem o medie de puncte acumulate pe meci mult mai mare decât în fotbal, cu precădere în primele 3 sporturi menționate.

Vezi și:   Alexandra Ştefania Uţă, bronz la 400 metri garduri la CE de atletism U20

De altfel, bookmakerii din Statele Unite afișează ca linie principală Spread-ul și nu clasicul Moneyline. Practic, este vorba despre o piață cu handicap, care transformă orice partidă într-o aruncare de monedă, cu două rezultate posibile, a căror probabilitate de câștig este de aproximativ 50%.

Dacă stăm să ne gândim, transpunerea handicapului asiatic în fotbal nu a fost deloc o procedură simplă, ci una care a necesitat reinventarea piețelor. Acele pariuri cu handicap +0.25 sau -0.75 au fost inventate tocmai pentru că agențiile de pariuri au încercat să le ofere și iubitorilor sportului rege posibilitatea de a miza pe piețe cu șanse 50-50 de câștig. Totuși, chiar și așa, rezultatul nu este unul la fel de mulțumitor.

Un alt motiv pentru care unii pariori de top evită să parieze pe sportul rege este faptul că meciurile de fotbal – în special cele de top –  sunt monitorizate îndeaproape de către agenții și, prin urmare, nu se mai găsesc atât de des pariuri de valoare în ofertele operatorilor. De aceea, vedem că specialiștii se axează de regulă pe ligile inferioare și pe competițiile din țările mai puțin dezvoltate.

Care este cel mai profitabil sport pe care putem paria?

Cei care vă furnizează sfaturi la pariuri sportive online vor avea păreri diferite, așa că în cadrul fenomenului se acceptă oarecum ideea că nu există un sport despre care se poate spune că este cel mai profitabil la pariuri.

Dacă m-ați întreba pe mine, v-aș spune că unul precum tenisul de masă, șahul, bandy sau chiar pesapallo, cu condiția să obțineți în mod regulat informații care nu ajung la casele de pariuri înainte să ajungă la voi. Nimeni nu cred că mă poate contrazice în acest sens.

Vezi și:   O vrem pe Sorana înapoi!

Totuși, există și câteva minusuri în ceea ce privește sporturile și ligile obscure: de regulă, operatorii setează limite foarte mici și cote cu comision foarte mare. Și este de înțeles până la urmă, nu? De aceea, avem din ce în ce mai multe case de pariuri online pe piață!

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...