Femeile la manșa unui bob masculin, Kaillie Hmphries a dat startul

Federația Internațională de Bob și Skeleton (FIBT) a introdus din acest sezon o inovație de regulament, cu privire la posibilitatea sportivelor de a se afla în echipajele masculine de bob 4, la etapele de Cupa Mondială, la Campionate Mondiale sau competiții continentale.

bob masculin, Kaillie Hmphries a dat startul
Prima care a beneficiat de această prevedere a fost dubla campioană olimpică (2010 și 2014), Kaillie Hmphries, care a pilotat un bob masculin de 4, la două etape de Cupa Mondială. Ea a debutat la Calgary, în decembrie, iar duminică s-a clasat pe locul 19 în runda desfășurată la Konigsee, în Germania.

O altă curajoasă vine tot de pe continentul nord-american. Elana Meyers-Taylor, din SUA, a concurat și ea la Calgary, însă nu a făcut același lucru la Konigsee, din cauza unui accident suferit în proba feminină. Elana nu a reușit să păstreze bobul pe patine, în dificila Combinație S, și s-a răsturnat alături de coechipiera sa. Elana a renunțat la startul probei masculine, unde unul dintre împingători ar fi fost chiar soțul ei, Nic Taylor.

O astfel de inițiativă a avut și româna Adela Constantin, care a pilotat într-o cursă demonstrativă alături de trei bărbați, în deschiderea Campionatelor Naționale, care s-au desfășurat, din lipsa infrastructurii, în Austria.

Circuitul Cupei Mondiale a ajuns în Europa, programând săptămânal etape la St. Morritz (Elveția), La Plagne (Franța), Igls (Austria) sau Soci (Rusia). Sezonul se va închide cu competiția principală, Campionatele Mondiale, programate a se desfășura între 20 februarie și 8 martie, la Winterberg, în Germania.

credit foto: pixgood.com

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...