Despre SPORTescu.ro

Intr-o zi de vară târzie de 2014, 3 personaje găsesc necesară o publicație online, SPORTescu.ro, care vrea să fie altceva decât concurența, de cele mai multe ori can can și plină de bannere enervante. Voi decideți dacă reușim.

Florin Caramavrov
Salutare! Sunt Florin Caramavrov, ziarist de sport din 1993, scriu pentru ProSport din 2002, adică de peste 12 ani.Primii paşi în această meserie i-am făcut la Fotbal plus, un săptămânal în care scriau mai mulţi superziarişti şi oameni de calitate în acelaşi timp, printre care Răzvan Toma, Vadim Vâjeu, Octavian Belu, Edi Ţone, Mihai Ionescu, Toni Dumitru şi Bogdan Tohăneanu.

La un an şi ceva după Fotbal plus, am spus plus şi în viaţa mea, m-am căsătorit, iar în prezent am doi copii, o fată şi un băiat.Din 1994, adică de exact 20 de ani, lucrez numai la cotidiane de sport. Am început la Sportul românesc, unde am învăţat meserie de la Ioaniţoaia, Tolontan, Vochin, pornind de la Divizia C, apoi B şi, după ceva timp, A. Am continuat la Sport XXI, avându-i colegi pe Răzvan Codorean, Răzvan Toma, Răzvan Ioan Boanchiş.Nu i-am ratat nici pe monştrii sacri ai presei sportive româneşti, Constantin Firănescu, George Rotaru, Laurenţiu Dumitrescu, Gheorghe Nicolaescu, Constantin Alexe, cu care am lucrat la Gazeta sporturilor.

La Prosport, i-am avut colegi şi prieteni pe Dan Filoti, Lucian Lipovan, Andru Nenciu, Marius Huţu, Robert Vătafu.În 21 de ani de presă, am văzut nenumărate blaturi şi am scris despre ele, mai ales în anii de tristă amintire ai Cooperativei.Am dus un război permanent cu reprezentanţii acesteia, i-am “tocat” constant pe Mircea Sandu, Dumitru Dragomir, Gigi Becali, Marian Iancu, Mihai Stoica, Victor şi Ioan Becali, Cristi Borcea, George Copos, Jean Pădureanu, Gigi Neţoiu, Gheorghe Ştefan, ultimii zece ajunşi la închisoare din diverse motive fotbalistice sau extrafotbalistice.

Am luptat mereu împotriva aranjamentelor, a diversiunilor şi a oamenilor duplicitari şi ticăloşi.În ultimii ani, am simţit nevoia unui site de sport fără limite, în care voi, eu şi prietenii noştri să ne exprimăm deschis, curajos, cu simţul umorului când este cazul. Acesta este SPORTescu.ro.
Ce am scris până acum

Edi Tecşan
Îmi place să muncesc, bine şi eficient. O fac din 1997, când am obţinut primul job, agent de vânzări pe FMCG la o firmă de distribuţie din București. După şase luni, am dezvoltat o filiala  pentru o alta companie, iar după alte câteva luni, eram avansat ca Regional Sales Manager pentru partea de sud-est a României (Colgate Palmolive) în aceeași companie.
edi tecsanDupă un an sunt selectat în echipa de vânzari – marketing JOE IBC Timişoara (preluată de Nestle), ca ASM pe Bucureşti.

Au urmat apoi patru ani în care am aplicat tot ce învăţasem până atunci, la o altă firmă de distribuţie ca director de vânzări.

Din 2003, lansez business-uri/organizații in nume propriu.
În 2003, o firmă de servicii contabile, expertiză contabilă, consultanţă fiscală, audit, apoi, 2004 a fost anul aparitiei sacose.com – distribuţie de pungi și ambalaje personalizate, iar în 2010, am început GamesLine.ro, magazin online cu jocuri pentru PC si Console, atestat Trusted.ro (Programul Naţional pentru Certificarea Magazinelor Online) care din 2010 până în 2012 obţine locul 1 la Gala Premiilor eCommerce.

Din 2011, am intrat în presa online și încep cu GamersClub.ro – publicaţie online de ştiri din industria gaming. În martie 2013, pătrund un pic în sport și construiesc un nou proiect, SquashMania.ro – Comunitatea Iubitorilor de Squash din România.
Când găsesc timp, mai adaug gânduri pe EdiTecsan.ro.
Ce am scris până acum.

florin-caramavrov-edi-tecsan-sportescuCosmin Dărăban a părăsit barca, din lipsă de timp, și pentru programare ni s-a alăturat, echipa I’mOK Advertising.

Acestui proiect deosebit i s-au mai alăturat și colegii: Irina Borcea, Roxana CiocanCristiana Maria GaitanCorina Neagu, Andreas HniatiucMarius Gabor, Victor Partan, Mihai Cheleș, Cristian Frisk, Marius Lumpan, Arhi, Ovidiu Stanciu, Adrian Stoica, Andrei Bobeică, Ramona Sion, Andrei Zbîrnea, Alexandra Stîngă, Corina Misoagă. Şi, impreună cu voi, vom face performanţă pe SPORTescu.ro.

Au mai publicat:

Alexandra Stîngă
Bună! Mă numesc Alexandra Stîngă, prietenii îmi spun Alexa. Sunt elevă în clasa a 12-a, o alexandra stinga sportescuadolescentă ambiţioasă cu vise îndrăzneţe. Îmi place sportul, am jucat volei, însă programul încărcat m-a determinat să renunţ la antrenamente.Încă nu mă pot mândri cu o experienţă bogată, nu am împlinit 18 ani, dar am o pasiune nemărginită pentru fotbal.

De ce fotbal?
Şi tocmai unei fete să îi placă sportul rege dedicat în mare măsură bărbaţilor? Două întrebări ce mi se adresează frecvent. Răspunsul este acelaşi: pentru că fotbalul este TOTUL pentru mine. “I eat football, I sleep football, I breathe football. I am not mad, I am just passionate.”Mă hrănesc cu o dorinţă uriaşă de a reuşi în viaţă, vreau să arăt că pot.

Care este cel mai mare vis al meu?
Nu vreau să mă căsătoresc cu vreo celebritate, ci să devin o jurnalistă sportivă de succes. Sunt foarte încântată că m-am alăturat acestui proiect, învăţ zi de zi lucruri noi şi scriu de plăcere.
Alexa şi SPORTescu.ro? Fără îndoială, dragoste la prima vedere! Acum, SPORTescu face parte din activitatea mea zilnică.Pentru că pasiunea pentru sport este mai presus de orice!
Ce am scris până acum.

Corina Misoagă
Despre Internship: Am fost întâmpinată în echipa SPORTescu.ro cu sintagma „Creștem corina misoagă pe SPORTescuîmpreună” și, de atunci, am avut grijă să lucrez pentru a deveni cea mai bună versiune a mea.
Munca într-o redacție online îmi dezvoltă zi de zi vigilența, iar faptul că am ocazia să fiu îndrumată de o echipă profesionistă, m-a determinat să-mi îmbunătățesc tehnica scrisului și să învăț într-un timp scurt secretele redactării unui articol de succes.

Despre mine:  Bună! Mă numesc Corina Misoagă și cred că, inconștient, mi-am început cariera de jurnalist de mic copil, în momentul în care am decis ca prietenii mei să fie la curent cu toate noutățile din lumea sportului, fără să utilizeze o conexiune la internet sau să cumpere un ziar. Așa că, pe parcursul anilor, ei au aflat că naționala feminină de handbal e vicecampioană mondială sau că Oltchimul joacă finala Ligii Campionilor, că Sandra Izbașa și Cătălina Ponor strălucesc pe podiumurile mondiale, iar când am vrut să-i binedispun, le-am arătat-o pe actrița din spatele jucătoarei de tenis Alexandra Dulgheru și lista poate continua.Astăzi, unele personaje s-au schimbat, dar pasiunea e aceeași, așa că scriu despre HCM Baia Mare și CSM București, Larisa Iordache și fotbal. Ce am scris până acum