Viitorul handbalului românesc, la Olimpiada Liceelor McDonald’s

Viitorul handbalului românesc a fost prezent la Olimpiada Liceelor McDonald’s, eveniment sportiv adresat fetelor și băieților. Vor mai fi competiții de tenis de masă (22-23 februarie), volei (15-17 martie), fotbal (22-24 martie) și baschet (19-21 aprilie).

viitorul
Credit foto: Facebook.com

MVP-urile celor două finale de la handbal, Oana Ștefania Jipa și Mihai Daniel Nica, au potențialul să se numere printre viitorii lideri ai echipelor naționale.

Aflate la cea de-a 8-a ediție, finalele de handbal din cadrul Olimpiadei Liceelor McDonalds au oferit cele mai mari premii pentru elevii de liceu. În cea feminină s-a impus echipa Colegiului Tehnic „Media”, care a învins-o cu 41-29 pe cea a Colegiului Tehnic „Traian”.

Titlul de MVP, cea mai bună jucătoare a meciului, i-a fost acordat Oanei Ștefania Jipa, una dintre speranțele handbalului din România.

Viitorul sună bine

Fan Oana Manea, sportiva născută la Onești pe 1 martie 2000 a terminat pe locul 2 cu naționala de junioare la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Gyor, în 2017. Un an mai târziu, a jucat pentru România la Campionatul Mondial de junioare și a câștigat Olimpiada Națională școlară cu echipa Colegiului „Media”.

viitorul
Credit foto: prosport.ro

După finala de la Olimpiada Liceelor McDonald’s, Ștefania a declarat: „Mi-am dorit foarte mult să câştig acest titlu, m-am implicat foarte mult, iar colegele mele m-au ajutat să obţin acest premiu. M-am apucat de handbal la vârsta de 10 ani, când eram la şcoala generală, iar de atunci îl practic cu plăcere. Peste 10 ani mă văd jucând la o echipă de top”.
În prezent, eleva colegiului „Media” este pivot la junioarele lui CSM București, jucând și pentru Rapid, în Divizia A.

Vezi și:   Campioana de la tenis de masă e a doua pe clasă la învățătură!

MVP-ul finalei masculine a marcat deja în prima ligă!

Competiția rezervată băieților la Olimpiada Liceelor McDonald’s a fost câștigată de echipa Liceului cu program sportiv „Mircea Eliade”, care a învins-o cu 39-23 pe cea a Colegiului „Media”.

În ultimul act a strălucit un jucător de la care antrenorii au așteptări mari pentru viitor: Mihai Daniel Nica.

Mihai a confirmat un traseu ascendent, care are ca prim reper titlul de cel mai bun jucător de la Turneul final al Campionatului Național de handbal rezervat juniorilor III, competiție câștigată de CSM București în 2015.

În 2016, a fost desemnat sportivul anului la CSM București, la categoria sa de vârstă. În 2018, a câștigat titlul de cea mai bună extremă stânga a campionatului național de juniori I, când CSM București a luat, în premieră, titlul.

„Viaţa mea de zi cu zi se rezumă la handbal, sunt jucător la CSM Bucureşti şi am foarte multe antrenamente şi meciuri. Mă antrenez cu echipa mare a CSM-ului şi am debutat anul trecut în prima ligă, când am şi reuşit să înscriu”, a declarat Mihai Nica.

5600 de liceeni la start!

Desfășurată în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării, Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Direcţia pentru Sport şi Tineret a Municipiului Bucureşti (DSTMB), Caldo Security, SEG (Sport Evolution Group) și Prosport (partener media), Olimpiada Liceelor McDonald’s reunește, la această ediție, 5.600 de liceeni iubitori ai sportului, din 88 de licee. Ei sunt încurajați să fie încrezători în propriile forțe și să conștientizeze importanța sportului în viața lor, primind, în același timp, șansa de a juca într-o competiție de nivel înalt.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...