Un șofer de TIR și-a investit banii câștigați într-o școală de fotbal! Echipa de juniori din Băleasa a câștigat campionatul în Olt!

Un șofer de TIR și-a investit banii câștigați într-o școală de fotbal! Echipa de juniori B1 a Viitorului Băleasa a câștigat campionatul județului Olt în primul sezon de la înființare!

Credit foto: arenaolteana.blogspot.ro

Iulian Petrișor Statie a bătut în lung și în lat șoselele Europei la volanul TIR-ului. Este o meserie bănoasă, dar care te ține departe de familie cu lunile. În 2017, a renunțat la cursele internaționale, angajându-se la o firmă ca face numai transporturi interne.

Cu banii puși deoparte, a înființat un club de fotbal în satul său, Băleasa, care aparţine de comuna Găvăneşti (Olt) şi este situat la 8 km de oraşul Balş şi la 20 km de Craiova.

„Discutam la telefon cu un prieten din Germania și, din vorbă în vorbă, mi-a venit ideea: «Ce ar fi să înființez un club de fotbal?». Am fost la AJF Olt, am făcut actele și am dat drumul la treabă. Am dorit să le ofer copiilor de la țară o șansă în plus de a se realiza. Lumea nu prea se mai preocupă de mediul rural, toți se gândesc la proiecte în oraș. Să nu uităm că marile talente ale fotbalului românesc au plecat din mediul rural”, ne-a povestit președintele Viitorului, care era în cursă atunci când l-am apelat și ne-a sunat înapoi cum a găsit o parcare.

Pe antrenor l-a cunoscut în armată

Următorul pas a fost să găsească un antrenor. S-a gândit la Sorin Pătrașcu, pe care îl cunoscuse în unitatea militară de la Aeroportul Craiova, unde și-a efectuat stagiul militar, și cu care ținuse legătura. Fost vicepreședinte al AJF Olt și fost antrenor al naționalei de amatori a Olteniei și al echipei Real Craiova, Pătrașcu a aderat la proiect.

„Cel mai important este că la școala noastră de fotbal nu se plătește nicio taxă. Mai mult, copiii sunt luați cu microbuzul de la poartă și aduși la terenul de antrenament. Cerem, în schimb, seriozitate”, a spus Statie.

Baza de selecție o reprezintă Băleasa, dar și localitățile învecinate: Vulpeni, Baldovinești, Iancu Jianu.

Campioni la juniori B1

În această vară, adică după numai un an de la înființare, Viitorul Băleasa a devenit campioană județeană la Juniori B1!

minunea
Credit foto: Facebook.com

Performanța este remarcabilă. Președintele a explicat: „1. Avem jucători foarte talentați; 2. La țară, copiii nu au atâtea alte activități care să îi distragă, precum cei de la oraș; 3. Adversarii nu prea ne-au luat în serios”.

Viitorul Băleasa s-a înscris apoi în Liga a IV-a, având, în paralel, și o echipă de futsal. În prezent, sunt legitimați peste 40 de fotbaliști.

Există și un sponsor

„Familia a fost de acord să dați banii la fotbal?”, a fost întrebarea noastră pentru Iulian Statie. „Familia… nu prea a știut, la început. Apoi, pe parcurs, a aflat. Sunt cheltuieli destul de mari, de 6.000-7.000 de lei pe lună”, a venit răspunsul.

Într-un an, fondatorul școlii de fotbal a investit peste 60.000 de lei, bani pe care nu știe dacă îi va recupera. Scopul principal este să crească jucători pentru cluburile din regiune, trei jucătorii fiind deja în probe la Universitatea Craiova.

De la primar există promisiunea unei susțineri pe viitor. Singurul sprijin concret, până în acest moment, a venit de la sponsorul Marian Vigu, unul dintre oamenii de afaceri implicați și la Universitatea Craiova. Acesta a plătit cantonamentul copiilor și a cumpărat un microbuz pentru transport.

Revitalizarea fotbalului românesc trebuie să pornească de la rădăcini, adică din mediul rural, iar Viitorul Băleasa reprezintă un model de dezvoltare.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...