Surprize pentru Tokyo 2020: surf și skateboard la JO!

La Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 ne vom putea bucura de şi mai mult spectacol: Comitetul  Internaţional Olimpic a aprobat săptămâna trecută introducerea a cinci sporturi noi.

wkndheroes.com
Credit foto: www.wkndheroes.com

Astfel, pe lângă cele 28 de discipline sportive de până acum, la Tokyo vom putea vedea şi probe de escaladă, surf, karate, baseball/softball şi skateboard. 474 de practicanţi ai acestor sporturi vor avea şansa de a lupta pentru medalii.

Prezenţa acestor discipline la JO 2020 este sigură, însă nu se ştie dacă vor fi păstrate şi la celelalte ediţii. Asta pentru că oraşele care vor găzdui în viitor Jocurile Olimpice vor putea propune sporturile pe care şi le doresc, după cum informează cotidianul Marca.

Site-ul forbes.com ne prezintă cum un sport devine eveniment olimpic. Metoda tradiţională este depunerea unei cereri la CIO de către Federaţia Internaţioanală a sportului respectiv. Însă se poate şi altfel: comitetele locale de organizare pot să propună sporturile preferate din ţara lor.

Comisia executivă a CIO este prima care verifică cererile pentru aprobarea noilor sporturi. Dacă cererile sunt aprobate de către comisie, urmează ca întreg Comitetul Internaţional Olimpic să îşi dea acordul, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul acestor cinci noi discipline.

Se urmărește atragerea publicului tânăr

Tot pe forbes.com apare o declaraţie a preşedintelui CIO, Thomas Bach, care spune că prin adăugarea celor cinci sporturi în competiţia olimpică se urmăreşte atragerea publicului tânăr. „Vrem să ducem sportul către lumea tinerilor. Cu mulţimea de posibilităţi pe care le au în societatea în care trăim, nu putem să ne aşteptăm că vor veni ei la noi. Noi suntem cei care trebuie să facem un pas către ei”, mărturiseşte Bach.

Vezi și:   Jürgen Klopp - muncă, ambiție, pasiune, noroc, succes

Au existat însă şi alte motive care au dus la intruducerea celor cinci sporturi la JO. Site-ul  elmundo.es scrie că CIO s-a bazat pe următoarele criterii atunci când a luat această decizie: numărul de practicanţi la nivel internaţional, veniturile pe care aceste sporturi le pot furniza prin vânzarea de bilete şi drepturi TV, dar şi  potenţialul pe care îl au de a promova spiritul olimpic.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...