Sportivii anului 2022: David Popovici și Simona Radiș

Sportivii anului 2022 au fost desemnați David Popovici și Simona Radiș! Cei doi au primit aceste distincții în cadrul cadrul galei organizate joi seara de Ministerul Sportului la Opera Naţională din Bucureşti.

sportivii anului

Dublu campion mondial şi european de seniori la 100 şi 200 metri liber, David Popovici a revenit în ţară dintr-un stagiu de pregătire în Tenerife.

„Sunt foarte bucuros că am reuşit să vă fac mândri în acest an care a trecut şi sunt convins că voi reuşi să vă fac mândri şi în continuare. Mă bucur că am reuşit să inspir foarte mulţi copii prin rezultatele mele”, a declarat David Popovici.

„Când m-am întors de la Mondialele de la Budapesta, am fost foarte fericit să aud că la niciun bazin din Bucureşti nu mai sunt locuri, pentru că cererea este prea mare în rândul copiilor. Asta mi-am dorit întotdeauna, asta este misiunea mea şi a noastră, să inspirăm cât mai mulţi copii și să le arătăm cât de multe lucruri pot câştiga prin sport”, a spus multiplul campion la înot.

Despre posibilitatea de a pleca din țară, David a menționat: „Nu am planuri, planurile sunt să îmi văd de treabă aici, să rămân cu aceiaşi antrenori, prieteni, cu familia şi să văd unde mă duce viaţa. Dar nu ştiu ce îmi rezervă viitorul”.

„Sper s-o depășesc pe doamna Lipă!”

Dublă campioană mondială și europeană la dublu vâsle şi 8+1, Simona Radiș a precizat că că toţi sportivii trebuie să lupte pentru a ridica România pe cele mai înalte trepte la competiţiile internaţionale.

„Sper să reuşesc să o depăşesc pe doamna Elisabeta Lipă (n.r. – la numărul de medalii), voi munci pentru asta. Mă uitam la acest trofeu şi este foarte potrivit, pentru că eu aşa văd viaţa unui sportiv, ca o piramidă. Noi suntem aici, în vârf, dar avem nevoie de foarte mulţi oameni la bază care să ne susţină să rămânem sus”, a afirmat Simona Radiș.

Vezi și:   Decorat cu „Steaua României”! David Popovici va primi cea mai înaltă distincție a statului român

„Se întâmplă uneori să urci o treaptă şi să cobori două sau să stagnezi. Dar trebuie să continui. Mă bucur că suntem toţi aici, că suntem mulţi şi puternici, iar împreună putem urca România pe cele mai înalte trepte”, a adăugat Simona Radiş.

În cadrul evenimentului au fost acordate trofee la 14 categorii, pe baza rezultatelor obţinute de sportivi pe parcursul anului 2022.

Premiile acordate în cadrul Galei Sportivul Anului

Sportivul Anului – David Popovici (înot).

Sportiva Anului – Simona Radiş (canotaj).

Antrenorul Anului – Antonio Colamonici (canotaj).

Antrenoarea Anului – Mihaela Melinte (atletism).

Sportivul anului în sport paralimpic – Alexandru Bologa (judo nevăzători).

Sportiva anului în sport paralimpic – Camelia Ciripan (tenis de masă).

Evenimentul anului în sport/Cea mai bună organizare a unei competiţii internaţionale în România – Campionatele Europene de înot juniori de la Otopeni.

Echipa anului (sporturi de echipă masculin) – CFR Cluj (fotbal).

Echipa anului (sporturi de echipă feminin) – Rapid Bucureşti (handbal).

Echipa anului (sporturi individuale masculin) – Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan (canotaj – barca de duble rame).

Echipa anului (sporturi individuale feminin) – Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar (canotaj – barca de dublu vâsle feminin).

Premiul special al Ministerului Sportului/Legenda sportului – Octavian Bellu şi Mariana Bitang.

Tinere talente feminin – Elena Zaharia (tenis de masă).

Tinere talente masculin – Andrei Istrate (tenis de masă).

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...