Sărbătoarea rugby-ului pe noul stadion Arcul de Triumf

Sărbătoarea rugby-ului pe noul stadion Arcul de Triumf, odată cu primul meciul jucat aici: România – Argentina 17-24. Arena fusese inaugurată pe 4 decembrie 2020, dar a fost dată în folosință abia acum, din cauza tergiversării recepției.

sarbatoarea
FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Argentina este una dintre forțele mondiale, locul 9 în lume, în timp ce România se află pe 18.

Pe acest teren s-au antrenat Ucraina și Franța, înaintea partidelor pe care le-au jucat la Campionatul European de fotbal.

Meciul dintre România și Argentina s-a desfășurat într-o atmosferă de sărbătoare. Faptul că iubitorii rugbyului au putut fi alături din nou de favoriți a contat foarte mult, deși doar 50% din capacitatea stadionului a putut fi ocupată de către fani, adică puțin peste 4000, din 8207, cât este totalul pe noua arenă.

Nu a fost o înfrângere categorică, stejarii încercând să se ridice în permanență la nivelul adversarilor. Pentru fani însă, eșecul a fost mai puțin important.

Sărbătoarea rugbyului, „revenirea la viață”

Mulți copii au asistat la acest regal al sportului cu balonul oval, dar au fost prezente și multe doamne și domnișoare.

„Îmi place această revenire la viață. Uitați-vă câți copii sunt în tribune, câte doamne sunt aproape de noi, aproape de Stejari. Este un vis împlinit, un vis pe care îl așteptam de aproape 10 ani. Putem să le oferim spectatorilor și celor cu care ne înfruntăm o arenă puternică”, a declarat în pauza meciului Alin Petrache, președintele FRR.

FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Ultimul meci disputat la București contra Argentinei a fost în urmă cu 29 de ani, în 1992, când sud-americanii s-au impus cu 21-18. Ultima partidă jucată de „stejari” pe Arcul de Triumf a fost în 2017, an în care arena a intrat în proces de renovare.

Vezi și:   Suntem leneși, obezi și urâm mișcarea! Când ne schimbăm?

Noul stadion a costat 37 de milioane de euro și e al doilea inaugurat din cele 4, pe care România trebuia să le modernizeze pentru oraganizarea Euro 2020. Primul a fost Ghencea, a cărui recepție s-a făcut pe 27 noiembrie 2020. Stadionul Rapid e aproape gata, în timp ce construcția arenei din „Ștefan cel Mare” nu a început încă.

Deși trebuia să se mai dispute un meci pe noua arena, cel cu Scoția, pe 10 iulie, acesta a fost amânat din cauza faptului că mai mulți membri ai acestei reprezentative au fost depistați pozitiv la noul virus.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...