Săndoi reinventează geografia: Insulele Feroe la Cupa Africii!

Emil Săndoi, antrenorul principal al CS Universitatea Craiova, a scos una dintre primele perle ale oamenilor de fotbal în 2015.

Emil Sandoi

În ciclul gafelor antologice făcute de oamenii de fotbal din România se numără și recenta ”perlă” a lui Emil Săndoi, care a declarat la postul public de radio că Insulele Feroe participă la Cupa Africii.

Antrenorul de la CS U Craiova a vorbit despre planurile pentru perioada precompetițională ale echipei-fanion din Oltenia și a spus că în cele două cantonamente nu se va putea baza pe serviciile lui Kai și Nuno Rocha, convocați pentru competiția din continentul negru.

După cum spune Săndoi, cei doi vor reprezenta selecționata Insulelor Faroe, la Cupa Africii. Desigur că ilaritatea stârnită de o astfel de gogomănie probabil că l-ar face pe Columb sau pe Magellan să se răsucească de râs în mormânt. Săndoi a încurcat Insulele Feroe, colega de grupă a României în preliminariile Campionatului European din Franța 2016, cu Insulele Capului Verde.

Declarația respectivă a fost consemnată de Ilie Doooooooooobre și a fost redată pe post, la Radio România Actualități, în buletinul de știri de la ora 16.00, în ziua de 5 ianuarie 2015. Ca să fie siguri că ascultătorii au înțeles calificarea in extremis a micuțului stat insular din nordul Europei la Cupa Africii, cei de la radio au repetat declarația întocmai a lui Săndoi și în buletinul de la ora 18.00. Ambele ediții sportive pe undele hertziene au fost îngrijite de Catrinel Oprișiu.

În urma acestei știri, Facultatea de Geografie din cadrul Universității  Craiova i-a propus lui Săndoi să preia catedra de geografie mondială și reconstructivă. Lumea academică se pare că și-a deschis porțile larg pentru Săndoi, care, în limita timpului disponibil, va efectua și operațiuni de cercetare științifică la Institutul Național de Geografie, de sub tutela Academiei Române.

Sursa foto: Răzvan Păsărică / sportpictures.eu

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...