Previzibil: România a spulberat Chile la Campionatul Mondial de handbal

Previzibil: România a spulberat Chile la Campionatul Mondial feminin de handbal, cu 44-19 (25-6), în primul meci din grupa E a competiție care se dispută în Danemarca, Suedia și Norvegia.

previzibil

La Herning (Danemarca), tricolorele au făcut scor, previzibil, în fața unei naționale care n-a pus probleme, conducând la pauză cu 25-6! În repriza a doua, selecționerul Florentin Pera a menajat aproape toate titularele.

Principalele realizatoare ale României în partida cu Chile au fost Buceschi (6 goluri), Dindiligan, Ostase și Seraficeanu (câte 5 goluri).

Aflată încă în recuperare după o accidentare la genunchi, Cristina Neagu nu a evoluat în prima partidă la CM 2023.

În următoarele întâlniri din grupa E, naționala noastră va întâlni Serbia, duminică, 3 decembrie, și Danemarca, marți, 5 decembrie.

România are obiectiv locurile 1-8 la CM 2023

Primele trei clasate din cele opt grupe preliminare se vor califica în grupele principale, de unde locurile 1-2 intră în sferturi.

Obiectivul naţionalei antrenate de Florentin Pera este o clasare în primele opt locuri, ceea ce i-ar permite să participe la turneele preolimpice din luna aprilie 2024.

Singura națională din lume care a participat la toate cele 26 de turnee finale de Campionat Mondial, România a câștigat medaliile de aur, în 1962, de argint, în 1973 și 2005, și de bronz, în 2015.

Sursa foto: Federația Română de Handbal – Facebook

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...