Cât câștigă cei mai buni jucători de poker?

Pokerul este un sport ce a câștigat extrem de multă simpatie din partea publicului, mai ales în ultimii ani. Deși are o istorie de câteva secole, de-abia acum putem spune că este jucat la nivel profesionist, că sunt oameni care trăiesc din asta și că este o activitate recunoscută. Mai mult, este considerat un sport al minții care îți poate aduce un stil de viață de lux.

credit: mgfla.com

Trebuie să fii însă extrem de bun, ca să ajungi în top, să ai o minte ascuțită, bine organizată, să depui foarte multă muncă și să îi dedici aproape tot timpul tău, dacă vrei într-adevăr să fii un jucător profesionist.

Cine a reușit însă? Cine sunt cei care câștigă turnee de zeci și chiar sute de mii de dolari? Și mai ales… cât se poate câștiga din poker?

Să începem cu Chris Moneymaker! Cine este Chris? Născut în Atlanta, Chris a absolvit facultatea din Tennessee, obținând o diplomă în contabilitate. A început să practice această meserie imediat după universitate, jucând poker doar în timpul liber.

credit: PokerStarsBlog.com

Povestea sa i-a lăsat pe toți cu gura căscată și pare desprinsă din filme. Deși este ultracunoscută, merită să o repetăm. Chris s-a înscris la un turneu PokerStars cu suma de 86 de dolari. L-a câștigat, așa că a avansat și mai mult către alte turnee-satelit care asigurau un loc la marea finală a Evenimentului Principal WSOP. Chris ajunge la masa finală, primul turneu live al său. Împotriva tuturor previziunilor, Chris câștigă brățara de campion și suma de 2.500.000 de dolari. În acest moment, Chris își dă demisia din postul de contabil și începe să joace poker la nivel profesionist, în toată lumea.

Incredibila întâmplare a dat naștere “efectului Moneymaker”, adică milioane de oameni au început să joace poker online, inspirați fiind de povestea că un amator a reușit să îi bată pe jucătorii profesioniști și a devenit milionar. Chris însă a demonstrat că nu a fost doar noroc, turneele continue din anii următori și toate titlurile pe care le-a obținut au arătat că americanul știe ce înseamnă cu adevărat pokerul.

Vezi si...  Comisia lui Ninel, zis Provocățel, zis Degețel

O bună perioadă de timp juca doar cu ochelarii de soare la ochi, fiind deja o amprentă personală. Sumele câștigate la turnee s-au încadrat între 20.000 de dolari și 300.000 de dolari, nereușind să egaleze suma pe care a obținut-o la primul său live. Este însă unul dintre cel mai bine titrați jucători de poker, iar autobiografia sa,  lansată în 2005, s-a vândut ca pâinea caldă.

credit: Pokerstars.com

Jason Mercier s-a născut pe 12 noiembrie 1986 în Florida, Statele Unite ale Americii. Povestea lui Chris Moneymaker l-a inspirat și pe el și l-a ambiționat să devină la fel de cunoscut și la fel de bogat. Studia matematica atunci când a început să joace poker cu prietenii săi. A descoperit pokerul online și, timp de mai mulți ani, a învățat încet-încet jocul, având câteva rezultate notabile.

La primul turneu live, a avut primul său mare succes, la care alții doar visează. Reușește să câștige European Poker Tour la Sanremo, în aprilie 2008. Astfel, pleacă acasă cu suma de 1.372.000 de dolari.

După șase luni, Jason câștigă alți 300.000 de dolari la un turneu live, în Barcelona. Și, de atunci, nici că s-a mai oprit. Are la activ cinci brățări World Series of Poker. A câștigat titlul de Jucătorul Anului la WSOP în 2016. Averea sa este estimată la 17 milioane de dolari.

credit: wikimedia.org

Phil Ivey este deja un nume pe care îl asociezi imediat cu pokerul profesionist. Phil are zece brățări World Series of Poker, un titlu de World Poker Tour și a participat la nouă finale World Poker Tour. Sumele totale încasate de jucător de-a lungul anilor depășesc o sută de milioane de dolari. Este unul dintre cei mai bogați jucători de poker.

Vezi si...  Top 10 cel mai bine plătiţi sportivi prin Twitter. Ronaldo e primul!

Născut la 1 februarie 1977, Phil începe să joace poker prima oară la începutul anilor ’90, împreună cu colegii săi de la firma de telemarketing la care lucra. A început doar din curiozitate, apoi primește porecla de “The Phenom”, după ce câștigă trei brățări World Series of Poker in 2002. Este privit ca un model de foarte mulți jucători ce au luat-o pe această cale și este considerat un “Tiger Woods al pokerului”.

credit: pokerstarsblog.com

În topurile profesioniste există și femei, nu este doar un sport pentru bărbați. Vanessa Selbst este deja un nume consacrat în domeniu. Născută pe 9 iulie 1984, în Brooklyn, New York, Vanessa a absolvit Yale, obținând o diplomă în științe politice. Mai târziu, obține de la aceeași facultate și o diplomă în drept.

Se consideră un fan al jocurilor de când se știe, încercând în studenție jocuri de cărți sau Pacman. În 2006, câștigă din primul mare turneu, World Series of Poker, suma de 101.000 de dolari, pentru locul 7. În 2010, câștigă North American Poker Tour, primind suma de 750.000 de dolari. În 2013, câștigarea PokerStars Caribbean Adventure – care îi aduce încă 1.420.000 de dolari – o transformă în jucătoarea cu cele mai mari câștiguri din istorie. Averea totală estimată se învârte în jurul a zece milioane de dolari.

Se pot câștiga extrem de mulți bani în această industrie, iar România are câteva nume cunoscute deja în turneele live. Trebuie să fii însă dedicat, profesionist, talentat și un pic norocos pentru a da lovitura la mesele finale de poker.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...