Pedeapsă exemplară pentru Colțescu. Nici nu exista scenariu mai negru!

Pedeapsă exemplară pentru Sebastian Colțescu. Nici nu exista scenariu mai negru! Arbitrul care a oripilat întreaga planetă pentru că nu l-a recunoscut pe Webo poate fi numit la conducerea Consiliului Național Contra Discriminării!

pedeapsa
Credit foto: sportpictures.eu

Doar așa își va blestema zilele, având de judecat tot felul de denunțuri ridicole de rasism. Csaba Asztalosz, cel care se credea pe viață la CNCD, este devastat.

În ultimele zile, s-a vorbit foarte mult despre episodul în care Sebastian Colțescu, arbitru de rezervă la meciul din Liga Campionilor dintre PSG și Istanbul BB, a folosit expresia „ăla negru” atunci când s-a referit la Webo, fost fotbalist și actual component al staffului echipei turce.

UEFA va analiza toate imaginile și toate declarațiile martorilor, dar, cel mai probabil, cariera internațională a lui Colțescu s-a terminat. Chiar dacă se va concluziona că arbitrul e nevinovat, lumea ține minte acuzația inițială. Dezmințirea nu mai interesează pe nimeni.

Se prefigurează cel mai negru scenariu pentru „Sebi”. Cândva după izbucnirea scandalului, a avut loc o întâlnire de taină între Ionuț Stroe și Răzvan Burleanu, atât de secretă, încât nici subiecții nu au aflat de ea. Din obișnuință, ministrul a purtat doar cămașă, cravată, șort și șosete, toate negre. Nici nu a fost nevoie de cuvinte. Cei doi s-au înțeles din priviri și au fixat pedeapsa: l-au numit pe Colțescu președinte al Consiliului  Național Contra Discriminării, pentru a-l învăța minte!

Burleanu s-a blocat ca calul de negru*

FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Culmea, chiar dacă întâlnirea despre care vorbim nici nu a avut loc, Burleanu a fost așteptat de presă la ieșire, dar s-a blocat precum calul de negru într-un final strâns de partidă de șah:

Vezi și:   Previzibil: România a spulberat Chile la Campionatul Mondial de handbal

„Bună seara, domnule Burleanu”
„Noi, ca Federație, respectăm valorile UEFA în ceea ce privește incluziunea socială, antirasismul și stoparea instigării la ură”
„Ce ați discutat cu domnul Stroe?”
„Noi, ca Federație, respectăm valorile UEFA în ceea ce privește incluziunea socială, antirasismul și stoparea instigării la ură!”
„Se spune că era în chiloți negri…”
„Noi, ca Federație, respectăm valorile UEFA în ceea ce privește incluziunea socială, antirasismul și stoparea instigării la ură”
„Ce se va întâmpla cu Sebastian Colțescu?”
„Noi, ca Federație…

Și a plecat într-un Mercedes negru.

Pedeapsă: negru se va pronunța de la dreapta la stânga!

Un jurnalist a văzut prin geamurile fumurii cum Burleanu își schimba două baterii și își întindea mai bine pielea peste scheletul metalic. Dacă nu ar fi avut probleme tehnice, inerente în existența unui robot, ar fi anunțat că nimeni de la FRF, inclusiv arbitrii, nu va mai avea voie să pronunțe cuvântul „negru”. Se va opta pentru rostirea de la dreapta la stânga: „urgen”. Exemplu: „Revelion cu Dan Urgen”.

Revenind la Sebastian Colțescu… Vai de el! Am apelat la clarvăzătoarea Hortensia Imaculata Negru (ceva verișoară de-a IV-a cu Dan Negru), care ne-a povestit câteva scene din prima zi de mandat al arbitrului ca șef al CNCD-ului:

– Cetățeanul Virgin Albu, din Pitești, s-a plâns că a fost făcut „alb” în timpul unei vacanțe în Camerun și că toată lumea îi spune Virgil.

Încă una:

– Un îngrijitor de la Zoo și-a denunțat colegul care a spus că urangutanul este „o maimuță”. Urât!

Încă una:

Un cetățean cu mustață s-a autoacuzat de rasism pentru că a folosit apelativul „mustăcios” atunci când s-a uitat dimineață în oglindă și a exclamat: „Ce mustăcios frumos!”. De sub muntele de hârtii, respirând printr-un tub și privind printr-un periscop, femeia care înregistra plângerile a încercat să îi explice că mustăcioșii nu sunt o rasă în sine, dar nu a avut succes.

Vezi și:   Cotă excelentă pentru respectarea tradiției în Stuttgart - St. Pauli

Tot doamna Imaculata ne-a spus că Csaba Asztalosz simte ceva și e deja devastat. Nici nu s-a împlinit o viață de când a venit în fruntea CNCD. Cum să fie schimbat?

Domnule Astalosz, dacă citiți, vă rugăm să nu luați în serios acest text. Este doar un pamflet și trebuie tratat ca atare.

ULTIMA ORĂ. Pedeapsă: UEFA a hotărât ca arbitrii să nu mai folosească niciodată echipament negru.

*cacofonie intenționată

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...