Dragi pariori, necunoașterea legii nu înseamnă că aveți dreptate!

Te-ai trezit cu contul blocat, cu penalități sau cu o amendă uriașă și nu știi de ce? Crezi că statul și casele de pariuri lucrează împotriva ta? Ai impresia că ți s-a făcut o nedreptate?

Sportescu.ro - Dragi pariorii, necunoasterea legii nu înseamnă că aveți dreptate! (1)

Ei bine, foarte mulți pariori se confruntă cu probleme din cauza faptului că nu cunosc legea. Parcurgerea unui rezumat al legilor care vizează jocurile de noroc nu ar trebui să dureze mai mult de 10 minute, însă, cu toate acestea, foarte mulți jucători cad în capcana propriei ignoranțe.

Am stat de vorbă cu reprezentanții celei mai mari și mai active comunități de pariori de la noi din țară și am aflat care sunt cele mai întâlnite 3 probleme cu care se confruntă pariorii din cauză că nu cunosc legile în vigoare. Iată sfaturile specialiștilor care te vor ține departe de cele mai comune probleme:

Verifică în timp utilconturile

Sportescu.ro - Dragi pariorii, necunoasterea legii nu înseamnă că aveți dreptate! (2)

Crezi că ți s-a blocat contul la pariuri fără nici un motiv sau că operatorul încearcă să-ți fure banii? Din păcate, foarte mulți pariori se plâng de astfel de probleme, însă adevărul este că greșeala care a dus la suspendarea contului lor este de fiecare dată o consecință a ignoranței de care dau dovadă.

Comunitatea pariorilor din România a expus o serie de motive pentru care jucătorii se trezesc cu conturile blocate la pariuri. În marea majoritate a cazurilor, este vorba despre nerespectarea termenilor și condițiilor pe care utilizatorul le-a acceptat la crearea contului.

Motivul cel mai des întâlnit pentru o astfel de situație este nerespectarea termenului de 30 de zile pentru verificarea conturilor nou create la casele de pariuri online. ONJN îi obligă pe toți operatorii de pariuri online licențiați să verifice identitatea noilor jucători în termen de 30 zile, iar dacă acest lucru nu a fost posibil, respectivele conturi urmează să fie suspendate, urmând ca fondurile existente să fie transferate automat către bugetul de stat.

Procesul de verificare este cât se poate de simplu: operatorul îți va comunica ce documente trebuie să îi înaintezi; de regulă este vorba despre o copie de pe buletin și una de pe o factură recentă de utilități. Procesul este 100% securizat și are rolul de a combate spălarea de bani, de a preveni jocul minorilor și de a-i permite statului să impoziteze corect pariorii, printre altele.

Depune declarația nr. 200 la ANAF

Sportescu.ro - Dragi pariorii, necunoasterea legii nu înseamnă că aveți dreptate! (3)

Numai sumele retrase din conturile de pariuri online se impozitează. Toți cei care efectuează retrageri în anul curent au obligația de a le completa în declarația nr. 200, pe care trebuie să o depună la ANAF până în data de 25 mai a anului următor. În declarație se completează retragerile, în mod individual, realizate între 1 ianuarie și 31 decembrie.

Cei care nu se supun acestei proceduri riscă o amendă de până la 500 RON și plata penalităților aferente. Nu spera să scapi neprins, întrucât ONJN are acces în timp real la situația tuturor conturilor deschise la agențiile licențiate în România și primește anual listele cu situația fiecărui utilizator. Dacă nu depui declarația, îți furi singur căciula!

Încearcă platforma de scoruri live care i-a lăsat mască pe pariorii români: descoperă cele mai în formă echipei de astăzi și vezi cele mai probabile pariuri matematice ale zilei!

Joacă numai la casele de pariuri licențiate

Sportescu.ro - Dragi pariorii, necunoasterea legii nu înseamnă că aveți dreptate! (4)

Din vara anului 2015, pariorii din România au voie să joace numai la agențiile licențiate de ONJN. Deși lista neagră cu agențiile blocate depășește 1.000 de listări, asta nu înseamnă că pariorii au voie să joace la operatorii care nu dețin licență, doar pentru că pot accesa respectivul site!

Jucând la o agenție nelicențiată, indiferent dacă te afli în necunoștință de cauză sau nu, riști să primești o amendă cuprinsă între 5.000 și 10.000 RON. Așa că nu merită să te joci cu focul, mai ales pentru că ai acces la câteva agenții de pariuri online extrem de avantajoase, care îți oferă tot ce ai nevoie pentru a putea realizat profit pe termen lung.

Pentru a putea paria online 100% legal și fără nici un risc, îți recomandăm să vizitezi site-ul celei mai mari și mai active comunități de pariori de la noi din țară și să te orientezi cu precădere spre agențiile de top recomandate de specialiști, care dețin licență definitivă pentru următorii 10 ani!

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...