3 motive serioase pentru care credem că România va învinge campioana olimpică en-titre la handbal

Vă prezentăm 3 motive serioase pentru care credem că România va învinge mâine Rusia, campioana olimpică en-titre la handbal, chiar dacă tricolorele au pierdut în deplasare la o diferență de 5 goluri.

FOTO: Sorin Pană / Sport Pictures

Naționala feminină de handbal susține duminică, la Cluj (ora 18:30), un meci  cu greutate, în compania Rusiei, nimeni alta decât campioana olimpică en-titre. Partida are caracter oficial, fiind programată în preliminariile Campionatului European din Franța, care va avea loc în decembrie.

România și Rusia se află la a doua confruntare în această săptămână, după ce miercuri s-au întâlnit la Togliatti. Trupa excentricului Trefilov ne-a învins cu 30-25, dar a fost un joc disputat în niște condiții speciale. Am vrea să credem că tricolorele vor avea ultimul cuvânt, iar revanșa va fi cu vârf și îndesat duminică în ”capitala” sportului românesc, Sala ”Polivalentă” din Cluj. O revanșă în care noi, redacția Sportescu, credem cu tărie. Vom și explica în rândurile ce urmează de ce.

România nu a avut timp să se pregătească pentru partida de la Togliatti

Înaintea jocului din Rusia, prima reprezentativă a pornit cu un mare handicap: nu a avut timp să se pregătească pentru partida tur, un meci cu o campioană olimpică en-titre! Lotul nu a avut nicio zi de antrenament în țară pentru jocul de la Togliatti.

Reunirea a fost programată pentru duminică seara, cu vreo 15 ore înaintea decolării spre Rusia. Este adevărat, nici selecționerul Ambros Martin nu ar fi putut ajunge mai devreme, din moment ce în ziua precedentă a avut meci în Ungaria cu echipa de club Gyor. Plusurile și minusurile de a avea la dispoziție pe banca tehnică un antrenor care câștigă Liga Campionilor…

A urmat un drum de vreo 20 de ore până la destinație, astfel că naționalei i-a rămas timp doar de două antrenamente pentru jocul tur.

Trefilov, în schimb, a impus un program spartan. Și-a convocat echipa în cantonament cu 10 zile înaintea partidei cu România și a adunat 34 de jucătoare! Să aibă timp și de unde alege pentru a găsi soluțiile unei victorii la Togliatti. Pentru jocul retur de la Cluj, datele problemei se schimbă, chiar Ambros Martin remarcând faptul că are mai mult la dispoziție pentru a pregăti returul cu Rusia.

Rusia nu mai seamănă cu campioana olimpică de acum doi ani

Rusia ne-a învins la mijlocul acestei săptămâni cu 30-25, dar a făcut-o în niște condiții speciale. România a arătat în câteva rânduri că poate reveni ușor, așa cum s-a întâmplat spre exemplu și în prima repriză, când a redus de la 9-15 la 14-15, și în repriza a doua, de la 15-20 la 18-20, în intervale scurte de timp.

Echipa Rusiei nu a arătat deloc de speriat. Din contră, Trefilov a avut la dispoziție o trupă foarte tânără, o formație aflată în plină reconstrucție. Din echipa care a câștigat titlul olimpic la Rio, au mai rezistat Dmitrieva, Kuznetsova și Kalinina. Câteva jucătoare au rămas însărcinate, altele s-au retras de la echipa națională, iar altele au fost sau sunt accidentate.

Așadar, Rusia este o echipă de bătut și chiar a învins-o și mult mai modesta Austria, în toamna trecută, când Trefilov mai avea la dispoziție și câteva jucătoare cu experiență.

Revanșa în „gălăgia” de la Cluj și locul 1 în grupă 

Și România a avut câteva absențe, dar, atât timp cât Cristina Neagu este în lot, naționala țării noastre are totuși substanță. Iar ideea unei revanșe ar putea pleca în primul rând chiar de la căpitanul echipei naționale.

Partida retur se desfășoară la Cluj, într-o arenă care tinde să devină casa tricolorelor la meciurile de importanță majoră. România a învins în „Polivalentă” echipe precum Serbia și Norvegia, aceasta din urmă fiind bătută în precedenta campanie de calificare la Campionatul European, când avea aceeași etichetă ca și Rusia, campioană olimpică en-titre!La toate aceste meciuri importante, naționala a jucat având în spate câteva mii de susținători, care au creat o atmosferă superbă și au pus, în același timp, presiune pe adversară. „Decorul” îl vom reîntâlni, foarte probabil, și cu această ocazie.

Cu un public efervescent în spate, România are toate șansele să se dezlănțuie, iar Rusia lui Trefilov, dificultăți să reziste. Mai ales că actuala echipă a „Țarului” nu are multă experiență în acest moment. Este un alt motiv pentru care credem că România va învinge Rusia.

Cu o revanșă luată în fața Rusiei, chiar și la un gol diferență, România va lua o opțiune importantă pentru câștigarea grupei preliminare.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...