Momente frumoase la Rio. Nu investim, dar avem mulți sportivi talentați

Am avut parte în sfârșit de momente frumoase la Jocurile Olimpice. După argintul băieţilor la tenis și bronzul lui Sȋncrăian la haltere, a urmat bronzul de la canotaj. 

fa

Pentru Horia Tecău și Florin Mergea am făcut noapte albă, dar nu a fost ȋn zadar. Ne-am putut bucura de un meci de poveste, un meci disputat, un meci care ne-a dat speranţă și pe care romȃnii au fost la un pas de a-l cȃștiga.

“Am dat tot… mult sau puţin, nu știu… dar am dat tot”, a fost mesajul postat pe Facebook de Florin după terminarea partidei. Exact asta am văzut și noi din faţa televizorului, că cei doi au luptat, că s-au străduit, că au jucat de la egal la egal cu doi supertenismeni, că au crezut ȋn șansa lor chiar dacă ȋl aveau ȋn faţă pe Nadal, un om care e legendă vie ȋn sportul ăsta.

Tecău și Mergea nu au urcat pe podium cu aurul mult visat, dar argintul obţinut de ei a dus tenisul romȃnesc ȋn elită. Cei doi au pierdut finala (2-6, 6-3, 4-6) , dar au pierdut luptȃnd. Rămȃnem cu un argint care, poate cu puţin noroc, ar fi fost aur.

Sîncrăian s-a apucat întâmplător de haltere

În timpul meciului de tenis am avut parte de o surpriză frumoasă: halterofilul Gabriel Sȋncrăian a cȃștigat bronzul la categoria 85 kg. Ȋntr-un interviu acordat site-ului sportulbistritean.ro, Gabriel povestește că s-a apucat ȋntȃmplător de sport.

Ȋn copilărie, doi vecini care ȋi erau parteneri de joacă au ȋnceput să meargă la haltere. A mers și el să ȋi vadă la antrenamente și așa a ȋnceput cariera sa, culminată acum cu bronzul olimpic. Halterofilul este absolvent al Facultăţii de Educaţie Fizică și Sport.

Fetele de la canotaj au adus cea de-a patra medalie pentru Romȃnia. Echipajul feminin de 8+1 a cȃștigat bronzul. Performanţa lor a entuziasmat-o pe Elisabeta Lipă, fostă mare canotoare, actualmente ministru al Sporturilor: ”Fetele au făcut o cursă extraordinară, cum n-au făcut de cȃnd sunt canotoare. Asta ȋnseamnă dăruire totală. (…) Le felicit pentru medalia obţinută, dar le felicit și mai mult pentru modul cum s-au dăruit ȋn finala olimpică.”

Sportivii medaliați au demonstrat lumii ȋntregi că și Romȃnia poate, că și la noi se poate face performanţă, că și noi avem valori.

Din păcate, la noi nu se investește ȋn baze sportive, ȋn tinerii talentaţi și ȋn pregătirea lor. Dar cu siguranţă suntem un popor care știe să se bucure atunci cȃnd apare cȃte un om capabil de performanţă, capabil să ne ţină cu sufletul la gură la fiecare competiţie la care participă, capabil să obţină rezultate frumoase pentru Romȃnia. Şi am avut acum motive să ne bucurăm.

Credit foto: www.facebook.com/ ITFOlympicTennis

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...