Locul 5 pentru România U19 la două turnee finale europene consecutive!

Locul 5 pentru România U19 la Campionatul European de handbal din Celje (Slovenia). La precedenta ediție, cea de la Gyor (2019), tânăra noastră națională obținuse aceeași poziție.

locul 5
Foto: Pagina de facebook FRH

România U19 a învins selecționata similară a Danemarcei, scor 28-21 (15-10), în meciul pentru locurile 5-6.

Handbalistele noastre au păstrat o diferență de 4-5 goluri aproape pe tot parcursul întregii reprize întâi. Au reușit asta nu neapărat printr-un joc extraordinar, ci mai degrabă datorită ratărilor repetate ale adversarelor, care au trimis deseori pe lângă poartă (42% eficiența aruncărilor) și au trimis mingea în bară de 5 ori numai în primele 30 de minute.

În partea a doua, danezele au avut o eficiență a aruncărilor și mai mică, de 39%, luând-o la țintă pe Raluca Rădoi sau nimerind din nou stâlpii porții noastre, dar și panourile publicitare. Româncele au menținut o diferență de cel puțin patru goluri, iar partida s-a încheiat cu scorul de 28-21 (15-10).

Cel mai bun randament a fost oferit, din nou, de către fiica vicecampioanei mondiale Simona Gogîrlă, Alicia, care a contribuit decisiv la 16 acțiuni (10 goluri și 6 assist-uri). Au mai marcat: Sarah Darie (3), Oana Borș (3), Natalia Marin (3), Mara Matea (3), Ștefania Angela (2), Andreea Ailincăi (2), Corina Lupei (1) și Andreea Coman (1).

Aceeași generație, 2002-2003, a obținut locul 11 la Campionatul European U17 din Celje (2019).

Naționala noastră termină pe locul 5 și egalează astfel performanța de la ultimul Campionat European U19, jucat acum doi ani, la Gyor.

Mai jos este prezentat clasamentul de la Campionatul European U19 din acest an. Meciurile rămase pot fi urmărite gratis și în direct pe ehftv.com.

Vezi și:   Calculele calificării în Liga Campionilor. Cine câștigă grupele, cine merge în Europa League

1 Ungaria

2 Rusia

3 Franța

4 Suedia

5 România

6 Danemarca

7 Croația

8 Germania

9 Norvegia

10 Cehia

11 Elveția

12 Slovacia

13 Muntenegru

14 Austria

15 Slovenia

16 Portugalia (la masa verde)

Campionatul European U19 de la Celje (Slovenia), la care participă 16 țări, este la a 13-a ediție.

 

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...