Fanii care pot decide meciuri sunt deja în Champions League

Fanii lui Dinamo pot decide meciuri: titlul a devenit un obiectiv la finalul acestui campionat și datorită lor, cei care au făcut o atmosferă senzațională și la Cluj, cu CFR, și în partida cu FCSB, dar și la alte meciuri.

Coregrafie dinamovista in meciul de fotbal dintre Dinamo Bucuresti si FCSB diputat luni 1 mai 2017 pe Arena Nationala din Bucuresti in cadrul play off-ului Ligii 1 Orange. Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Credit foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

PCH „scrie” povești. Este limpede că Dinamo are o armă în plus în orice “bătălie” pe care o poartă, având o galerie colosală în spate. Deși nimeni nu le-ar fi dat vreo sansă în lupta pentru câștigarea campionatului, roș-albii au sperat și speră la titlul pe acest final de campionat, având un atu de care nici o altă echipă nu dispune: Fanii.

În ciuda rezultatelor modeste din ultimii 10 ani, galeria câinilor a fost mereu alături, mereu la înalțime. PCH a reușit să ducă la un alt nivel tot ceea ce înseamnă spectacolul oferit de o peluză.

Fanii lui Dinamo chiar au metamorfozat echipa si au demonstrat că suporterii au un rol extrem de important în viața unui club, mai ales in momentele dificile, atunci când un meci, un trofeu se pot câștiga cu inima.

O dovadă în acest sens a fost și derby-ul cu Steaua (FCSB), în care fanii dinamoviști s-au ridicat mult peste nivelul partidei, pe care într-un final, într-o mare măsură au si decis-o. Exact atunci când părea că nimic nu se mai poate întampla și că meciul “curge” către un egal.

La Dinamo chiar există al 12-lea jucător, iar fotbaliștii chiar au simțit asta și, deși păreau epuizați, iar jocul nu era extraordinar, au reușit să preia din tribune exact picătura de energie și voință de care aveau nevoie pentru a se impune în fața unui adversar aparent mai valoros, dar  care se mulțumea și cu un egal.

Vezi si...  Scenariu de colaps pentru Liga 1: drepturi tv mai mici cu 13,5 milioane de euro
Bucurie dinamovista la golul lui Sergiu Hanca in meciul de fotbal dintre Dinamo Bucuresti si FCSB diputat luni 1 mai 2017 pe Arena Nationala din Bucuresti in cadrul play off-ului Ligii 1 Orange. Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Credit foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Deși unii spun că mulți dintre ultrașii dinamoviști sunt niște huligani și că nu au ce căuta pe stadion, din păcate, realitatea ne arată că huligani regăsim oriunde, în orice societate, în orice domeniu.

Este nedrept să judecăm o majoritate prin prisma unei minorități, așa cum de multe ori se întâmplă. Nu ai cum să umbrești meritele unei întregi galerii doar pentru că niște indivizi trec peste anumite limite și nu fac cinste fenomenului.

Și încă ceva, educația nu se face pe stadion și în nici un caz în mijlocul unei galerii.  Tocmai de aceea, nu fanii sunt responsabili pentru derapajele unora, chiar dacă fac parte din aceeași peluză.

În peisajul cenușiu al fotbalului nostru, în care stadioanele sunt tot mai pustii, galeriile sunt singurele care pot reda “culoare”. Orice echipă are nevoie de niște “nebuni frumoși” care să o incurajeze necondiționat.

Raportându-ne la nivelul fotbalului românesc, galeriile, cu bune și rele, chiar merită mai mult Respect. Fotbalul nu e doar despre bani si trofee, întâi de toate e despre pasiune, emoție și spectacol sau cel puțin asa era odinioară, iar din acest punct de vedere, Dinamo arată ca o adevarată campioană.

Contra, antrenorul din peluză

PCH este galeria momentului în fotbalul românesc. Iar Dinamo are acum și un antrenor care redă perfect spiritul pe care de mulți ani fanii dinamoviști îl doreau la echipă.

Și în trecutul apropiat, echipa a fost condusă de antrenori buni, de mare experiență, foste glorii ale clubului, dar nici unul dintre aceștia nu a avut impactul lui Contra, mai ales într-un timp atât de scurt.

Vezi si...  1-5 pentru noi sau când te prinde marele război în fundul gol
Cosmin Contra se bucura dupa meciul de fotbal dintre CFR Cluj si Dinamo Bucuresti, contand pentru playoff-ul Ligii 1 Orange, desfasurat pe stadionul Dr. Constantin Radulescu din Cluj-Napoca, sambata 6 mai 2017. © FOTO: Mircea Rosca / www.SportPictures.ro
FOTO: Mircea Rosca / www.SportPictures.ro

Contra pare un antrenor venit din peluză, pare unul dintre ei. Lăsând la o parte valoarea sa incontestabilă, conexiunea dintre Cosmin si peluză este incredibilă.  Ăsta este si motivul pentru care el e atât de iubit de suporterii dinamoviști.

Este cu siguranță antrenorul momentului, dar totodată și antrenorul ideal pentru viitorul lui Dinamo. Fanii știu acest lucru, tocmai de aceea fac presiuni enorme asupra lui Negoiță pentru păstrarea lui Cosmin.

„Guriță” este impresionat de reacția suporterilor față de el, fapt ce va cântări enorm în luarea unei decizii. Fanii pot fi decisivi, din nou.

Chiar dacă Dinamo este încă departe de mult visata accedere în Liga Campionilor (marea dorință a oricărui dinamovist), se poate spune că galeria câinilor este deja acolo (așteptându-și echipa cu nerăbdare), pentru că fanii lui Dinamo chiar au „față” de Liga Campionilor.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să-l susții pe SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- lasă un comentariu mai jos;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

Loading Facebook Comments ...

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ