Dinamo face senzație în Liga Campionilor! Echipă și suporteri!

Dinamo este echipa momentului în handbalul românesc, indiferent dacă vorbim de fete sau băieți. „Câinii” au plecat cu a cincea șansă în Grupa D a Ligii Campionilor la masculin, conform urnei valorice din care a făcut parte, dar acum au devenit candidați la calificarea în faza următoare.

FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Ultimul succes obținut joi seara, 35-30 cu Ademar Leon, face parte din galeria „marilor victorii” obținute de handbalul masculin în această epocă modernă.

Contextul: naționala nu mai prinde un turneu final de 8 ani, iar adversara bătută provine din țara care a câștigat Campionatul European la începutul acestui an.

În „Ștefan cel Mare” sunt din nou motive de bucurie, dar nu datorită echipei de fotbal, care caută de ani buni, cu Negoiță manager, luminița de la capătul tunelului.

Dinamo, líder în grupă!

Suporterii respiră aerul marilor competiții și au satisfacții prin echipa de handbal masculin, care a ajuns la cinci victorii în Liga Campionilor, un record absolut chiar și pentru o reprezentantă a României în această competiție, de când a fost reformată în 1993!

După șapte etape în Grupa D, Dinamo București a ajuns lider în grupă și este în pole-position pentru a se califica în turul următor. 

Dinamo București evoluează pentru al treilea an la rând în grupele Ligii Campionilor, dar fără discuție parcursul din acest sezon este și cel mai bun.

Echipa antrenată de Constantin Ștefan a obținut deja 10 puncte, cu două mai mult decât după „apariția” din sezonul 2016-2017 și cu unul mai mult decât vechiul recordul deținut de HCM Constanța (2009-2010) și Minaur Baia Mare (2015-2016).

Dincolo de aceste cifre, contează și pe cine a bătut. Campioana României stă mai bine la rezultatele directe cu primele două favorite ale grupei, Wisla Plock și Ademar Leon, exponentele unui handbal mult mai bine cotat atât la nivel de naționale, cât și la cluburi, dar și cu un istoric bogat în cupele europene în ultimii ani.

FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Polonezii joacă neîntrerupt de câțiva ani în grupele Ligii Campionilor, iar în câteva rânduri au și ajuns între cele mai bune 16 echipe, în fazele eliminatorii.

Ademar Leon este la rândul ei o echipă cu multe meciuri în principala competiție intercluburi, iar în urmă cu 5 ani s-a calificat în sferturile de finală. Dar echipa pregătită de Constantin Ștefan nu este în dezavantaj cu nimeni în grupă, când mai sunt trei etape până la final.

Diferență de bugete, dar rezultatele sunt remarcabile

Sigur, s-ar putea spune că Dinamo nu are adversari ca Barcelona, PSG, Veszprem și alte echipe favorite la câștigarea Ligii Campionilor, face parte din grupa a doua valorică a întrecerii.

Dar nu trebuie uitat faptul că și Montpellier a plecat în sezonul trecut din același „eșalon” și a câștigat Liga Campionilor. Și Nantes a evoluat în urmă cu doi ani tot în Grupele C și D, fiind adversară chiar cu Dinamo, iar un an mai târziu a disputat finala Ligii Campionilor, cu Montpellier.

Greu de presupus că reprezentanta României ar putea avea același parcurs ca și echipele franceze în perioada următoare, în primul rând este diferență mare de bugete, de infrastructură, de know-how, dar rezultatele din acest sezon nu pot fi trecute deloc cu vederea. Au o valoare foarte ridicată în contextul rezultatelor obținute de România pe plan mondial la masculin în ultimii ani. 

FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Performanțele din acest sezon sunt realizate cu ajutorul unui grup de români, la care se adaugă trei tunisieni, un rus, un croat, un bosniac și doi iranieni.

Starea de spririt creată în interior și în jurul echipei cu ajutorul galeriei, la înălțime în toate meciurile de acasă, reprezintă un factor important la obținerea celor cinci victorii.

De altfel, Sala ”Dinamo” s-a transformat într-o adevărată fortăreață cu sprijinul suporterilor, care le dau aripi jucătorilor, motiv pentru care și exprimarea este dezinvoltă.

Vedeta Bannour vine din Franța!

Dincolo de acest aspect, valoarea individuală a unor jucători a ridicat nivelul echipei. Amine Bannour (foto) este unul din interii dreapta cu cotă la nivel mondial și a acceptat să vină în România, după ce Chambery i-a reziliat contractul în Franța.

Cu câteva turnee finale în spate, tunisianul demonstrează deja că este unul din cei mai buni handbaliști care au venit să joace vreodată în campionatul nostru. Alături de el, au apărut alți doi conaționali, Kamel Alouini și Mkrem Missaoui, a căror experiență bogată acumulată la turneele finale contează în meciurile cu mare miză.

FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Împreună cu ceilalți jucători s-a format o oarecare unitate de grup, o echipă care impune respect, astfel că Dinamo este pe locul 1 într-o grupă de Liga Campionilor, după ce s-au jucat mai bine de 60% din meciuri.

Calificarea unei echipe masculine în turul următor nu mai pare un obiectiv irealizabil. Constanța a fost ultima și singuraformație de la noi care a reușit această performanță în 2010, dar atunci mergeau mai departe patru echipe dintr-o grupă de șase. Acum, doar primele două vor fi premiate și se „consemnează” în istorie, chiar dacă azi nu e vorba și de FC Barcelona ca adversară.

Dar, cine știe, poate catalanii vor veni în primăvară în România!

Rezultatele echipei Dinamo în Liga Campionilor

Dinamo – Elverum 26-24

Ademar Leon – Dinamo 31-28

Dinamo – Wacker Thun 35-34

Riihimaen Cocks – Dinamo 31-32

Dinamo – Wisla Plock 24-21

Wisla Plock – Dinamo 29-28

Dinamo – Ademar Leon 35-30

Situația în Grupa D

1. Dinamo – 10p,

2. Ademar Leon – 9p

3. Wisla Plock – 8p

4. Elverum – 4p

5. Cocks – 2p

6. Thun – 1p.

  • Primele două clasate au disputat câte 7 meciuri, iar celelalte – câte 6.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...