Culmea prostiei: scandalul „copiilor rasiști” a fost alimentat de un jurnalist român!

Culmea prostiei: scandalul „copiilor rasiști” a fost alimentat și de un jurnalist român! Selecționerul Norvegiei, Lars Lagerbäck, a fost susținut în presa nordică de Nicu Bădescu, jurnalist la Prosport, care nu a exclus posibilitatea ca pe Arena Națională să apară mesaje sau scandări rasiste din partea puștilor prezenți la meci!

culmea prostiei
Credit foto: sportpictures.eu

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a anunțat că va face plângere la UEFA după ce Lars Lagerback, selecționerul Norvegiei, a declarat că va cere ca echipa lui să câștige meciul la masa verde dacă cei 30.000 de copii așteptați pe Arena Națională la România vs Norvegia (1-1) vor avea scandări rasiste.

„Noi considerăm că este o insultă adusă copiilor noștri, de altfel vom și informa delegatul UEFA asupra acestei declarații. Selecționerul Norvegiei greșește când consideră că poporul român este unul rasist sau xenofob, confundă țările probabil”, a declarat Burleanu.

„Aceasta este România!”

Ce nu știa președintele FRF e că un jurnalist român, Nicu Bădescu, a confirmat spusele lui Lagerback în presa norvegiană. Întrebat de colegii de la „VG” dacă există posibilitatea ca publicul minor din tribune să aibă scandări rasiste la adresa fotbaliștilor norvegieni, Bădescu a declarat: „Nu poți ști niciodată. Aceasta este România. Nu pot exclude această variantă. Oamenii de aici nu iau rasismul atât de în serios. Nu sunt informați. În țările nordice, știu că oamenii lucrează activ împotriva rasismului. Nimeni nu face asta în România”, a declarat Bădescu pentru VG (vezi captură foto).

Fanii scandinavi susțin că au fost hărțuiți de copii pe străzi!

Nu copiii, ci fanii norvegieni au spus lucruri trăznite după confruntarea marți seară. „Am fost hărțuiți în permanență de toți copiii de pe străzile din apropierea stadionului, înainte de meci, dar și de adulții care îi însoțeau”, s-a plâns un suporter care a făcut deplasarea în „infernul” de la București.

La rândul său, antrenorul secund Joar Hansen a opinat că totul a fost o parodie: „Copiii au fost instruiţi să facă zgomot cât mai mult. Li se transmitea de la megafoane ce să scandeze”.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...