Andrei Prepeliță le-a luat banii rușilor la TAS

Andrei Prepeliță a primit 584.400 de euro de la Rostov, după despărțirea de clubul din prima ligă rusă. Reprezentat de avocatul Bogdan Tohăneanu, fotbalistul a câștigat o bună parte din acești bani la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Pe 31 august 2016, Prepeliță a semnat un contract pe două sezoane cu rușii, cu un salariu lunar de 50.000 de euro net, dar aceștia i-au cerut să își caute alt club cu 10 luni înainte de sfârșitul înțelegerii.

În urma negocierilor dintre cele două părți, Rostov s-a angajat să îi achite 225.000 de euro până la data de 1 ianuarie 2018 și o restanță de 84.000 de euro până la data de 1 septembrie 2017. Potrivit acordului de reziliere, clubul urma să plătească 1.700 de euro pentru fiecare zi de întârziere a celor două părți.

Rușii au plătit la timp numai 21.745 de euro din datoria de 84.000 de euro. Plățile sumei de 225.000 de euro și a restului din datorie s-au făcut cu întârziere, astfel că jucătorul a solicitat penalizări totale de 275.400 de euro.

Rostov a contestat la FIFA aceste penalități, argumentând că reprezintă dobânzi de 275%, respectiv 739% din sumele inițiale. Camera de Soluționare a Litigiilor a FIFA a admis contestația rușilor, stabilind dobânda la numai 18%.

Jucătorul a făcut apel la TAS, acolo unde avocatul Bogdan Tohăneanu a câștigat procesul, astfel că Rostov a fost obligată să respecte penalitățile stabilite prin acordul de reziliere, adică 1.700 de euro pe zi, în total 275.400 de euro!

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...