Grupă uşoară? Dar noi ce jucăm?

România, în grupă cu Franţa, Elveţia şi Albania. Dacă vi se pare o tragere la sorţi favorabilă, amintiţi-vă ce am jucat în aceste preliminarii.

Fotbalistii romani pozeaza inaintea meciului
Unii au impresia că România poate ajunge prin sferturile CE după ce a bătut Feroe şi s-a calificat pe ultima sută la turneul final, iar apoi a făcut un meci amical bun cu Italia. Eu le-aş reaminti de cele cinci meciuri catastrofale consecutive din preliminarii, în care tricolorii au marcat un singur gol, având ca adversare Feroe, acasă, Ungaria, Irlanda ded Nord, Grecia şi Finlanda. Adică nişte echipe modeste din Europa. Dar să trăiască dom’ Platini, cu cele 24 de locuri ale lui de la Euro, că altfel nu mai ajungeam noi pe aici nici în următorii 20 de ani.

Hai să nu uităm unde ne aflăm cu fotbalul, am rămas în urmă rău de tot faţă de ce se joacă la nivel înalt. Ne bucurăm că ne-a picat Elveţia în grupă, dar ar fi indicat să urmărim nişte meciuri ale acestei multinaţionale, care evoluează cel puţin cu o viteză peste ce jucăm noi.

Şi nu luaţi Albania la preţ de matineu! Vă reamintesc doar trei rezultate din acest an ale reprezentativei pe care cu ani în urmă o băteam la scor: 3-0 în Serbia, 1-0 în Portugalia, ambele în preliminarii, şi 1-0 cu Franţa, într-un meci amical. Ei, ce ziceţi? Şi nu e vorba numai de rezultate, ci de un joc consistent şi foarte solid.

Iar cu Franţa, iertaţi-mă, nici dacă îi prindem pe „cocoşi” după o noapte de orgii, nu cred că putem visa la un egal.

În concluzie, să nu ne bucurăm că avem o grupă aparent uşoară sau, mai corect, doi adverasri de bătut, exceptând bineînţeles ţara gazdă. La ce am jucat în preliminarii, tare îmi e că nu facem mai mult de un punct, poate nici pe acela!

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...